lørdag 4. juli 2009

Kristiandsund

Hei igjen,sitter nå på en liten holme rett før Husdavika og har hatt lunch.Startet fra Kristiandsund i halv elleve tiden idag.Det blåste kraftig ,men det var medvind.Svære bølger et stykke får jeg rundet en odde for og komme meg innaskjærs.Padlet så ca tre mil i et nydelig område ved Atlanterhavsveien.Var meter store bølger her men hadde de som sagt i ryggen.Oppholdet i Kristiansund var kjempe fint.

Bodde på brannstasjonen og gutta der var kjempe og være i lag med.God mat på kvelden og masse brannmannshumor.De kikket også på roret mitt og så om de kunne gjøre litt førstehjelp her.Jens satt stille og bare kikket så etter en liten stund hadde han det.Litt arbeid på verkstedet så var det så godt som nytt.Jeg takker og bukker,helt supert.Nå holder det iverfall til Herøya hvor jeg skal få nye deler.Fikk vasket klær og.Jeg takker dere i Kristiansund brannvesen for oppholdet,spesielt Trond,Kenneth,Jens og Jørn.Vi snakkes.

Litt om de dagene som har gått siden siste blogg.Trøndelag imponerte meg med masser av sund og øyer.Da jeg satt og hadde en matbit rett utenfor Hidra kom det en båt mot meg og spurte om jeg var padleren fra Sandnes.Det viste seg at det var foreldrene til en nabo hjemme.Hadde en koselig prat,kunne og få overnatte i hytta til dem,men takket høflig nei og sa at jeg hadde planlagt et rykk til.Strømmen og vinden var min vei.Men veldig hyggelig med besøk i fjæra.

Padlet over til andre siden hvor jeg traff Jens.Han satt på en odde og nøt sola.Viste seg at han hadde padlet fra Trondheim og skulle og til Kristiansund.Drøste litt og fant ut at vi hadde felles kjente.Versden er liten.Padlet litt videre til en flott øy som heter Røstø hvor jeg slo leir.Dagen etter var det tjukk tåke,lurte litt på om jeg skulle prøve meg og fant ut at jeg vill teste gpsen litt.Følte meg litt som Shetlandslarsen der jeg lurte meg rundt nes etter nes.Kom så til Tjelbergodden hvor det var bom stopp.Tåka var da tjukk som graut.Torde ikke krysse forbi annlegget til Statoil.Ville ikke ha en supertanker i håve.Etter litt venting var det klart,stod på et skilt at man måtte gå minst 500m utenfor anlegget.Det gjorde ikke jeg for søsteren min jobber i Statoil og da har gjelder ikke det meg tenkte jeg.Da tåken lettet helt padlet jeg mot en marina i Lesund trodde jeg.Det blei en lang omvei ,over en mil.Da var jeg skikkelig deppa når jeg fant ut det.Dreit i hele marinaen,pdlet ut igjen og fant en liten sandstrand hvor jeg slo opp teltet.Dagen etter bar det rett til Kristiansund.Fantastisk område og padle i.

Har tenkt litt på hvor heldig jeg har vært med og følge dyr og fuglelivet nedover kysten vår.Spesielt fuglelivet fra reir ,egg og nå unger.Ærfuglene svømmer nå med en skokk med unger etter seg,de er rare.Når jeg kommer mot dem med krigskipet mitt dukker moren og så alle ungene.Mora holder pusten like leng som meg,mens ungene klarer bare ti femten sekund (sånn som broren min Øyvind) så plomper de opp som pingpongballer rund meg.De har ikke rettningsans enda ser det ut som.Når de da ser meg i øyet er det bånn gass under igjen.Jeg ler hver gang.

Angående min bror Øyvind så har jeg fått nyss i at han og planlegger en liten ekspedisjon.Er litt hemmelig enda men kan si litt.Han skal gå fra Kvernevik til Bryne med en stopp på Kvadrat.Ønn suported(tasta engelsk) han har vis planlagdt dett lenge.Jeg ønsker ham lykke til og er sikker på at han klarer det.

Nå pakker jeg sakene mine her og legger i veg noen mil til.Ålesund gleder jeg meg til og komme til,tar nok en dag pause der.Ha det bra alle så lenge.Mvh Tom.

8 kommentarer:

 1. Knut Inge og Elin4. juli 2009 kl. 20:34

  Hei Tom. Du er heldig som opplever å møte så mange flotte mennesker som hjelper deg. Kjekt å følge med deg. Blir spennende å se om Øyvind er like heldig på sin tur til Bryne (he-he). Til og med "ønn-suported"! Ha en fortsatt god tur videre! Gleder oss til du kommer her ned! Klem!

  SvarSlett
 2. hallo igjen!
  Bare en liten godnatthilsen herfra. Godt å få snakke med deg. Nå ordner det seg nok alt, skal du se!
  Godnatt da! Klem fra mor og far.

  SvarSlett
 3. Øyvind Amundsen4. juli 2009 kl. 23:58

  Hmmm ! Ingen har gjort dette før, ønn-suppårted. Nå har du røpet alt din snått ! Ser ingen vits i å trene mer. Legger telt og nødraketter på hylla. Må nok vri om nesen din når jeg møter deg på Kvitsøy.
  Men god tur videre til Ålesund.

  SvarSlett
 4. Hei pappa :-)

  Nå har eg komt hjem fra Danmark og kan forsette å følge med på bloggen din. Kjekt å se på alle bildene og lese når eg kom hjem. Savne deg masse, masse, MAAASSEEEE

  SvarSlett
 5. Da var jeg kommet til Litauen.
  Ser at du har fått fikset roret,
  det var godt å høre.
  Håper du har været med deg videre på din ferd.
  Mvh. Lars

  SvarSlett
 6. Hahaha.. eg ler av de stakkars Ærfuglene =) Sko likt å sett de. Kansje du har lagt ein liden film. Er regne me at eg får minnebrikkå i dag. Så då ska eg laga ein nye film med ein gang eg komme hjem fra jobb. Du må ha ein kjekke tur vidare. Ikkje lenge igjen nå =) Kos og klem fra Camilla.

  SvarSlett
 7. Hei Tom
  Nå e sørlendingen med fru på ferie i Tvedewstrand, vi koser oss sammen med kusine til Solveig og en Oljearbeider fra Stavanger. han har jobba i phillips i alle år men har nå koblet utog tatt pensjon.Skal hilse fra alle her
  HGa en fortsatt fin tur.

  SvarSlett
 8. Hei Tom,
  gratulerer med målgang, godt jobbet!
  Ikke enkelt å huske navnene på alle du har møtt underveis på turen,men det var Ulf som satt på odden på Magerøya i Trondheimsleia da du kom forbi(ikke Jens)! Vi møttes igjen på kaia i Kr.sund.
  Hils kjente
  Ulf

  SvarSlett