tirsdag 30. juni 2009

Ødelagt mobil og ror


Ja det var den telefonen,tror dere ikke jeg mistet den på sjøen idag.Trodde jeg hadde kjøp en som tålte alt men dengang ei.Får prøve og kjøpe ny i Kristiandsund eller Ålesund,skikkelig dumt altså.Fra nå av må dere som vil snakke me meg sende mail i noen dager.
Roret har også blitt ødelagt i festet som står støpt i kajakken så jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre.Har tenkt på alt men finner ingen god løsning.Har skegg men krever en annen teknikk som jeg ikke helt mestrer enda.Roret står løst på enda men detter stadig av og det er ikke lett og få det på,må på en holme for og sette det på plass igjen.Hadde det på slep over halve Follohavet det var kjekt kan dere tro.Får se om det er noen som kan hjelpe meg i Ålesund med det.
Ellers så har været vært aldeles nydelig,skikkelig medvind, til tider litt i meste laget men har klart det og.Naturen her er ganske lik den vi har nedover fra Egersund,fjordene hos oss og nedover mot Flekkefjord.I går havnet jeg på en liten øy som heter Skurven ,der var det fint kan dere tro. Tenkte jeg skulle ligge ute men måtte krype til korset og slå opp teltet for knotten holdt på og plage livet av meg.
Det var en fantastisk solnedgang igår,satt lenge og kikket på den med fin musikk på øret.Synd ikke Vivian var der.Sovna til slutt og våknet av noe klirring,det var begynt og blåse noe skikkelig og teltduken var på vei ut i havet,heldigvis klarte jeg og få fatt på den i tide.Ellers så hadde det blitt søk på havet etter noe gult.
Var innom Stokkø idag for og handle,en praktfull øy.Traff masse kjekke mennesker som jeg prata med.Jeg jabbet i ett. De tenkte sikkert at han der er det lenge siden har snakket med folk.Tusen takk for boka jeg fikk av dere med den flotte Finnmasteren,nå blir det lettere for meg og finne havner med butikk.På veien ut her hvor jeg har slått leir, Halsøya,var en opplevelse.Ett nydelig sund med flotte hytter og gammel bebyggelse.Skal starte tidlig i morgen for og komme meg fort nedover mot Hidra.Det er jo en kjempestor øy som trenger tid for og passeres.Været skal være slik som i dag så jeg gleder meg bare roret holder seg på plass.Dere får ha en fin kveld og nyte sommervarmen alle sammen. Mvh Tom

20 kommentarer:

 1. Øyvind Amundsen30. juni 2009 kl. 22:33

  Nei nei. Er SONIM`en din død? Den burde jo tåle en dukkert. Å roret også? Får håpe gutta i Turpadlelaget (Ålesund) kan hjelpe deg. Vet de følger med :-) Lykke til ivertfall.

  SvarSlett
 2. Synd med det probl. du fikk med roret.
  Vanskelig å si hva du kan gjøre som nødreparasjon.
  "Gaffatape" og strikk: Tape strikken rundt hekken(på kajakken:-) og fest den oppe i begge rorkultene for å holde den jevnt nede.
  Mulig at dette går.
  Telefonen er det straks verre med.
  Du får ha god tur videre.
  Mvh Lars

  SvarSlett
 3. Hei Tom. Lars igjen.
  Har lagt ut en forespørsel om
  hjelp til deg på padling.no

  SvarSlett
 4. Hei Tom. Så dumt at dette skjedde. Håper inderlig noen hjelper deg. Regner med det, siden det virker som dere i kajakker er en stor familie landet over. Riktig god natt, og lykke til videre. Klem.

  SvarSlett
 5. Hei Tom!
  Dette var trist! Håper inderlig noen kan hjelpe deg! Prøv Lars sitt råd! Han vet nok hva han snakker om!
  Lykke til, vi tenker på deg hele tiden! I dag har Vivian vært hos oss. Gjett hva v i snakket mest om? Stemmer, DEG!
  Godnatt og lykke til i morgen!
  Hilsen mor og far.

  SvarSlett
 6. Hei

  Som Tahe Marine Forhandler på sunnmøre er det bare å stikke innom, så skal vi se om vi får orden på roret ditt. Regner med der er noen fra Herøy kajakk klubb som også har lyst til å hilse på deg

  Mvh
  Tor Inge

  SvarSlett
 7. God morgen vennen,

  Og jeg som begynte å bli godt vant med at vi snakket på tlf sammen hver dag :)
  Håper det ordner seg snart. Du ser på bloggen at det er mange som vil hjelpe deg og det er jo supert. Kunne du bare fått tak i de lithiumbatteriene til Spot'en!! :)
  Glad i deg :)

  Din Vivian

  SvarSlett
 8. Hei Tor -inge,vil gjerne kontakte deg når jeg nærmer deg,har ingen tlf for øyeblikket men skal prøve og kjøpe meg en et sted.PÅ forhånd takk.Lars du har mange gode ideer,hvor tar du det ifra.Det med strikken ville funka.Vivian,skulle startet tidlig idag men det er så mye tåke.Tør ikke gå utpå får bare vente.Batterier har de bare ikke må nok til en større plass.Me talas Tom

  SvarSlett
 9. Maira og Geir Åge1. juli 2009 kl. 08:58

  Hei Tom, så spennende du har det! Skikkelig kjekt å lese om dine opplevelser. Håper det ordner seg for deg med tlf og roret. Hilsen, Maria og Geir Åge.

  SvarSlett
 10. Nå går det ei stund til jeg kan kikke i bloggen din. Drar med taubåten STONE til Litauen.
  Er tilbake om ca. en uke.
  Håper tingene ordner seg for deg slik det pleier å gjøre for snille gutter.
  God tur videre.
  Mvh Lars

  SvarSlett
 11. Så domt at mobilen e ødelagt og roret =( Uflaks! Savne deg masse pappa =) Kjekt å se litt bilder av deg og av og te =)

  SvarSlett
 12. Øyvind Amundsen1. juli 2009 kl. 20:50

  Hei Tom.
  Ser du har padlet langt i dag og padler fortsatt i skrivende stund. Roret må tydeligvis fungere, etter kombinasjonen Trusestrikk/MacGyver-tape metoden. undebuksa henger jo bare å slenger uansett, så strikken var ikke i bruk. Tror vi veier like mye nå. Han Lars vil jeg gjerne møte en gang.
  :-) :-) :-)

  SvarSlett
 13. Håper bare at macgyver trikset funket:-)
  Er nå ombord i T/B Amazon i Oslo, vi går til Drammen i natt.
  På Fredag går vi med T/B Stone til Litauen.
  Joda Øyvind det hadde vært artig å møttes en gang.
  Med en sånn familie rundt deg så må jo du også være en knakanes kjekk kar.
  Mvh Lars

  SvarSlett
 14. Hei Rolf og takk for sist!
  En melding fra Ålesund brannvesen

  Vi skal hjelpe Tom så godt som råd med roret når han ankommer. Vi skal også skaffe han overnattingsplass på stasjonen i Ålesund.

  Ta kontakt om du lurer på noe.

  mvh Børre

  SvarSlett
 15. Hei Tom. Ser du er kommet et langt stykke sørover i dag også. Godt å se at "fotsporene" flytter seg, og "OK" meldingene er betryggende. Må alltid sjekke før jeg legger meg. Har vært en tur og sett på livet i byen under volleyball VM. Håper dine venner på Sortland har mottatt forsendelsen. Per har snakket med Ålesund br. vesen, har kjente der.
  God natt og klem.

  SvarSlett
 16. Heisann Tom!
  Syns dette går onna i rekordfart....du e knall goe:) Kjempekjekt å lesa innleggå dine, e egentlig imponert....
  Du inspirere me det du skrive, innrømme det -så i dag har eg vært på rennesøy å padla kajakk for fysste gang.....fantastisk! -det eg då oppdaga, va at eg blei ennå merr imponert (hvis det går an) av deg så tar den turen der, heilt alenia!! Du e sjelden;)
  Fortsatt go tur videre, håbe det ordne seg me roret på kajakken.....krysse fingrene! Ha ei goe natt..

  SvarSlett
 17. Kjære Tom. Helt utrolig at du raser så fort av gårde , og med et ødelagt ror i tillegg! Du er jo kommet til der vi skal i neste uke. Kjempe flott. Savner å prate med deg. Håper ting går i orden snart med ror og mobil. Mange klemmer fra Torild & co.

  SvarSlett
 18. Heia,Tom her.Kjekt at så mange følger meg ennda på turen sørover.Det med roret er ikke så gale lenger,vil få skiftet ut en del deler når jeg kommer til Ålesund.Hilsen Tom

  SvarSlett
 19. Hei Tom :D
  Håper du har det fint
  og synn det med mobilsen =P

  SvarSlett
 20. Hei

  Her er link til kart, slik du finn fram til meg.

  http://www.gulesider.no/kart/#lat%3D6921794.82912%26lon%3D339131.66678%26zoom%3D11%26layers%3DB0000%26id%3Da_718378%26offset%3D0%26tab%3Daddress

  Mvh

  Tor Inge

  SvarSlett