lørdag 27. juni 2009

Rolige dager i Sandnessjøen

Heia,sitter nå ute i hagen på en nydelig plass to mil fra Sandnessjøen.Været er helt nydelig.Ser bort mot de syv søstre (fjell) og over dem en masse meieskyer (godt værtegn).Kom her på torsdag etter lett padling fra Tomma,Turid og Andreas møtte meg i moloen deres og vi dro rett opp til et nydelig stykke eiendom.Svært rødt hus med låve,gjestehus, enger med blomster,jordbær og diverse urter.

Etter litt kaffe og skiver var det vasking av klær.Etter en liten stund skulle jeg gå ned der kajaken lå,da så jeg en svær bobil i gårdsrommet.Sikkert noen tyskere som har kjøret feil.Jeg gikk mot bilen og der ser jeg Edvartsen (en jobb kolega) og fruen smilende.Jeg fortod ingenting.Viste seg da at han hadde hele kontrollen på spoten min.De var på tur nordover,kjempekjekt med overaskende besøk.De kjørte da riksveg 17 som jeg sterkt kan annbefale til alle som skal oppover her.Har ikke kjørt den selv men padler utforbi den.Her er det som sagdt før masse øyer ,tror de regner ca 20000 tusen stk her.I syvtiden var det klart for en deilig middag som Turid hadde laget istand,jeg spiste ganske mye syntes jeg men de sa jeg måtte feite meg litt opp,så var det moltekrem med formasjkake etterpå,nam nam.Etter middag gikk jeg en liten tur på en odde her, det var alldeles praktfult,små tjern med siv og litt grønt i,enormt med myrull og masse fugel.Fikk tatt noen bra bilder av en Tyvjo(en fugel som bare stjeler maten sin av andre).Turid og Torbjørn har og en del villsauer som jeg ville se,fikk et lite glimt av dem men de var som sagt ville så jeg kom ikke så nær.Kansje heldig vis for væren hadde noen digre horn.tenkte litt på min far når jeg så dem.Da han var liten la han seg ned med en geit og gnikka pannen mot geitas panne geita reiste seg på to og kikka litt på skrå og så SPJONG,skallet til ham så han besvimte.Har ledd mye av det.Rusla tilbake til kvelds med gode brødkiver og hjemmelaga syltetøy og te.Tenkte jeg skulle besøke et kajaksenter på Husvær idag men det var fullt der så jeg tar meg en tur inn til Sandnessjøen og handler litt så padler jeg utover i kveldingen.

Skal kjøpe meg noe fiskeutstyr og frukt nå,må det nå når tennene mine holder på og dette ut,ha ha.Jeg vil takke Turid,torbjørn og Andreas for et herlig opphold hos dere,tusen tusen takk.

Padla ut i ni tiden med stød kurs mot øyene utenfor skipsleia,blåste en del men fikk vinden i ryggen etter et par mil.Solen lå lavt og det var praktfult og padle ved siden av de syv søstre.Tok en tur innom Ylvingen og.Det var en idyllisk plass,såg og kafeen men ingen var der (det var den rollen) Kom etter en stund til Brønnøysund hvor jeg skulle treffe Vibekke og Kai (min sammboers søster og mann) det gledet jeg meg masse til.De kom med motorsykkler.Det var kjekt og se kjentfolk igjen.Hadde litt mat på en kafe (hamburger nr 46) etter på fant vi ut at vi kunne finne en campingplass ved Torghatten,fant en like ved .De kjørte syklene bort og ordnet plass og jeg padlet.Klarte og å padle seks kilometer feil.Kai lurte på hvordan jeg hadde klart og finn veien. fra grensen og ned her.Da vi hadde ordna oss tok vi en spasertur opp til Torghatten,det var virkelig imponerende trodde ikke hullet var så svært.Vibekke og Kai laget stekt laks til kvelds,det smakte nydelig.

Dagen etter (lørdag) pakket vi og sa hadet.De skulle nedover mot Ørlandet,det skulle jo jeg og bare i en annen fremkomstmiddel.Tenkte på at idag er Nordnorge ferdig for denne gang,da jeg senere på dagen padla inn i Nord Trøndelag.Altså nå er jeg i Sør- Norge.Ser nå at terrenget er mye flatere med store gårder og masse grønne marker.Tror nok jeg kommer til og savne Nord-Norge men må komme meg nedover.Kommer garantert igjen. Har litt lite strøm på dataen så jeg må slutte av nå,dere får ha det fint. Mvh Tom

7 kommentarer:

 1. Hei Tom! Godt å høre fra deg igjen fine billeder-.Lurer på hvor neste stopp blir.flott å høre om de fine turene du tar. så følger vi deg videre på ferden. Far vil få James til Stavanger når han nærmer seg. Godnatt til deg, kjære Tom! Klem fra mor

  SvarSlett
 2. Øyvind Amundsen28. juni 2009 kl. 01:00

  Hei igjen. Han masete Øyvind her.
  Som alltid kjekt å lese innleggene. Du opplever masse. Tenk nå har du padlet i 50 dager(+). Gleder meg til du kommer til Kvitsøy. Da skal jeg henge rundt deg hele tiden. Helt til du drar videre. Ja skal faktisk overnatte der ute. HaHaHaHa.

  SvarSlett
 3. Du skriver at du har kommet inn i Trøndelag, men det viser ikke på kartet. Har du glemt å trykke på spoten? Men det jeg egentlig funderte på er følgende: Har målt og regnet litt på avstander og lurer på om du nå er over halvveis?

  SvarSlett
 4. Hei hei kjære bror.
  Så godt å høre fra deg igjen. Hørtes fantstisk ut der i Sandnessjøen. Nydelige bilder. Du sier du skal til Ørlandet. Akkurat i dag reiser Merete hjem derfra. Har vært der en uke. Flott plass det og. God tur videre. Klem fra lillesøster

  SvarSlett
 5. Snakket med NRK. Du må bare snu med ein gong.
  De trenge ein frekke som skal kapre hu som drive cafeen.....

  SvarSlett
 6. Hei Even kjekt du fylle me.Eg e øve halveis ja men har ikke regna på det.Ska skriva litt om det senere.Spoten har lite batteri,eg fekk vann i baterikassen og måtte hiva adle samen. Hilsen Tom

  SvarSlett
 7. Hei Tom, ser ut til at du nærmer deg Ørlandet med raske padletak ( jeg mistenker deg enda for å ha motor på den kajakken altså ). Synd at vi ikke skulle være der når du kom forbi. Ser på din planlagte rute at du skal padle på utsiden av Storfosna og Hitra, jeg anbefaler deg å ta innsiden.
  Ellers- go tur videre - det er sååå spennende å følge med på bloggen din.
  Take care !! Hilsen Anne-Lise

  SvarSlett