tirsdag 23. juni 2009

Halsa og Svartisen


Heia,ja nå er jeg kommet på ei lita holme rett utenfor Tomma.Det var
en hard dag på jobben i dag,mye motvind og dårlig sikt mellom alle holmene.Gårsdagen var bare helt super.Stod opp i åtte tiden og rusla ned til fabrikken,der venta Robin på meg.Fikk meg
frokost med ferskt brød og pålegg.Snakket litt med noen av de ansatte om turen min,de syntes det hørtes spennende ut.Etter frokosten sa Robin jeg kunne ta firmabilen og kjøre til Svartisen.Jeg takket og satte meg i en nissan picup med masse bokstaver bak.Kjørte til der båten tar deg over,en båttur på sirka et kvarter.Da vi kom fram spurte jeg hvor langt det var inn til isen,det var ca tre kilometer.Litt langt og gå da jeg ville helt opp på isen.Jeg leide meg en dbs damesykkel med handlekurv og trødde som en gal bortover tyskerene som gikk så bare støvskyen etter meg.Endelig noe med fart i.Da jeg kom framm til enden av veien var det en sti opp til brearmen.Det er forresten europas lavestliggende isbre.Tok ca tyve min opp,det var helt rått der oppe.Den lå der og sa liksom bare se men ikke rør meg.Alt var digert,det var overheng,huler og en nydelig blåfarge noen plasser.Var der oppe en stund før jeg tok fatt på turen ned.Gikk en annen vei ned da jeg hadde tenkt meg et lite bad i vannet nedefor.Skulle ta bilde av meg med selvutløseren når jeg bada,satte den på,en to så sprang jeg.Hadde akkuratt fått den ene foten uti da det bare sa svusj og jeg lå vannrett i lufta,forstod ingen ting,heldigvis gikk det bra et litte skrubbsår på albuen var det hele.Så nok ganske dumt ut der jeg hang i lufta kliss naken.Ja ja det er farligere på land enn havet ser det ut for.Gikk til sykkelen og reste ned til en kafe ved enden av vannet,gjett hva jeg kjøpte der,jepp hamburger.
Tilbake på fabrikken var det en runde der Robin fortalte og viste meg rundt,det var kjempe kjekt og spennende og se på hvordan de laget fiskefor.Her omsette ca35 mann for 1,5 milliarder kroner i året,helt vilt.Sa hadet til gjengen og padla utover i sekstiden.Nydelig vær hele turen til en liten øy på utsiden av skipsleia.Hadde kjøpt meg noen grillbein som jeg gnagde på til kvelds,selvfølgelig knakk det et svært stykke av en tann,heldigvis er det på innsiden så jeg kan smile.Kan jo være en sjørbuk light jeg har fått siden jeg ikke har spist fisk og frukt på syv uker.
Nå har jeg passert polarsirkelen og så nå skal jeg pepre dere med solnedgangbilder.
Imorgen satser jeg på Sandnesjøen der skal jeg få bo hos søsteren til Bjørn (han som kjørte meg opp).Værmeldingen ser veldig bra ut for resten av uken.Helgeland er akkuratt slik jeg håpet,tusenvis av øyer og skjær.Gleder meg til og forsette nedover.
Dere får ha en fin sankthans alle sammen så snakkes vi. Mvh Tom

10 kommentarer:

 1. Endelig et nytt innlegg =) Hvordan ble bildet? fikk du et bildet akuratt når du datt uti vannet.. hehe..

  Begynner du ikke å bli litt lei hamburger nå?

  Savner deg masse! Begynner å bli lengesiden jeg har sett deg nå.. Kejmpe gla i deg.. Klem Camilla

  SvarSlett
 2. Hei Tom!
  Så fint! Ja det er vel den sykkelen du skal sykle Trondheim- Oslo med neste år! Syns jeg ser deg!
  Ja, godt du opplever mye kjekt underveis og ikke bare sjø!! Ha det godt! Klem fra mor og far.

  SvarSlett
 3. Kjekt med et nytt innlegg nå. Må le litt, ser for meg deg opp på damesykkel, og som falle ned i vannet hehe =)

  Kjempe fine bilder! Glad i deg!

  SvarSlett
 4. Vil bare si at vi hær oppe i Nordkapp fortsatt følger deg. God tur videre Tom.

  Mvh. Lars

  SvarSlett
 5. Øyvind Amundsen24. juni 2009 kl. 17:11

  Veldig kjekt vi fikk vite at du badet naken med masse Tyskere rundt deg. Du kunne nå skrevet at du hadde mors blomstrete badehette på deg. Jeg vet du har den med.

  SvarSlett
 6. Hei Tom
  Eg ser deg for meg, på fiskeforfabrikken...
  Du prøver å være kjempe intresert, men det klare ikkje du, der du står å gjesper....ser
  i taket eller fikle med ein kulepenn....Haha
  Kjekt å følge deg Tom..

  SvarSlett
 7. Hei Tom. Nok et herlig innlegg fra deg. Har ledd mye av bade-historien din, og sykkel-fantomet !For noen flotte bilder! Helt utrolige. God tur videre. Håper sommmeren kommer skikkelig til deg og snart.

  Klem fra lille søs.

  SvarSlett
 8. hehehe.. ja det tok nok ikke lang tid før Carina slettet sin siden. Det var visst litt for kjedelig for henne. Koser meg i sommervarmen. Håper det blir varmt hos deg også snart.

  Camilla

  SvarSlett
 9. Øyvind Amundsen26. juni 2009 kl. 21:02

  Shaloom Tom !
  Fikk du med deg Ylvingen og statistrolle i "Himmelblå" ?

  SvarSlett
 10. Hei Tom Naa siter sorlendingen i Firenze og folger deg, du slipper ikke unna, samme hvor du er ,derfo kan du ikke gjore de helt store sprella.Sabla fine bilder Tom. Hvordan gaar det med ensomheten,du treffer jo kjendtfolk stadig vekk.Nei da var det noe helt annetda jeg vandra tre uker med en liten sekk paa ryggen paa New Zealand. ha en fin tur

  SvarSlett