søndag 21. juni 2009

Tahe marine wind 535


Sitter nå på et koselig rom i en fin gjestegård på Forøya.I morgen er det visning på fabrikken til Ewos (lager fiskefor) det blir spennende.Tenkte jeg skulle skrive litt om kajaken som jeg har.Det er som sagt en Tahe marine 535 semicarbon,glassfiber topp,carbon skrog og en honycomb carbon forsterket sittebrønn.kajaken hadde jeg ikke padlet så mange timer i før jeg startet ved grensen,men fant ut da jeg prøvde den i Tromsø hos Bjørns kajak i mars at den vil jeg ha.

Har nå hatt den i allslags vær og den leverer hele veien.På svære bølger/dønninger i rygg oppfører den seg kjempe bra,bruker både skegg og ror ,skjærer litt ut men tar seg fort inn igjen.Hele fronten kan være under vann men tar seg elegant opp igjen,er ikke redd for at den går under.Motvind tar den fint,kan kansje slå litt i høye bølger men går heller litt skrått når bølgene/vinden er for stor.Har ikke prøvd den uten last i hardt vær så det kan jeg ikke utale meg om.Kjenner kajaken så godt nå at i høy sjø kan jeg bare konsentrere meg om padlingen.

Lastekapasiteten kunne vært litt større,men her har jeg stappet den full så er det plass til litt til så har jeg glemt noe på campen.Foran sittebrønnen er det en innsnevring på hver side så ikke åren tar borti ved åretak,veldig bra.Foran ved sittebrønnen er det en luke som har plass til ganske mye og er ikke i veien for beina,den er noe av det beste på hele kajaken.Veier ca 20 kilo så når den er tom kan man gå tur med den,er greit med den vekten når det er mye bæring.På vannet vet jeg ikke om glassfiber eller carbon er bedre enn en annen.Den har fått mye bank masse skraper under men ser ut som den har tålt alt dette med glans.Jeg er ikke store karen men får greit støtte med knærne mine i brønnen.Setet er helt i bånn uten noe forhøyning under,passer meg flott,etter syv åtte timer i strekk er det ikke i baken jeg kjenner det.kajaken passer mye større personer enn meg.

Jeg har og en del bagasje forann pedalene da det er et godt rom der så lenge jeg er liten i beina.

Har blitt kjempe glad i kajaken og Bjørn får den ikke igjen,skal nok klare og kjøpe den.Da vil den være i Sandnes/Stavanger området så alle de som vil kan prøve den.Dette er bare litt om vordan jeg har det i min Wind,andre kan nok si noe annet men det viktigstet er at skal dere kjøpe kajak så prøv noen forskjellige. Tom

5 kommentarer:

 1. Godt skrevet omtale av kajakken din Tom.
  En kamerat av meg har nettopp kjøpt seg en tilsvarende.

  Mvh Lars.

  SvarSlett
 2. Øyvind Amundsen21. juni 2009 kl. 20:58

  Ja fin omtale. Tror en del vil sette pris på den.

  Ang. det huset. Det var Knut-Inge som lånte vateret mitt. Jeg hatte tatt ut "bløra", for jeg var i rolsehumør den dagen.

  SvarSlett
 3. God kveld kjære god "gutt" som padler langs Norges kyst i en Tahe marine 535 semicarbon.
  Forrige søndag fikk Tira en 1 UKK med HP på utstilling. Me e kjempe fornøyde c",)
  I dag starta Kristian og Kjetil på sin fottur "Rogaland på langs". De møtte en journalist i Sokndal - de er å se i SA på tirsdag. Skal hilse så mye.

  Klem Koffa & Siw

  http://rogalandpaalangs.com/

  SvarSlett
 4. Hei Tom.
  Tror du jeg kunne få lov til å legge
  kajakkomtalen din inn på padling.no?
  De har en egen spalte for kajakk omtaler
  skrevet av privatpersoner.
  Har selv lagt inn en omtale av Cobolten min.

  Mvh. Lars

  SvarSlett
 5. Hei Tom. Då va Trondheim-Oslo tebagelakt. Sko hilse fra adle i Team Jæren t deg. Di e jo mektikt imponerte av deg såklart.D va ein harde tur å jengen vår kom inn på 19:10 itte ein stygge velt i slutten me ein mann på sygehus. Regn og vind t Dovre. Fine forhold itte d me sol og vind i ryggen. Fant ut at me sykla knallbra ifjor me 17:50. Kai og Vibeke jor jo som vanlikt ein kjempejobb. Du er vel ut som ein triangel nå me syge muskler i overkroppen å lide i beinå. D bygge me opp igjen t Styrkeprøven neste år? Go tur videre. Koffer legge du ikkje ud någe fra di "veiløse bygdan"?

  SvarSlett