lørdag 18. juli 2009

Besøk av ungene

grønholmen 14 juli 011kvamsøya,litt ålesund 8-9juni 040 6juli Fjørtofyt 001 6juli Fjørtofyt 011

Endelig fikk jeg se ungene mine igjen,det var deilig. Men først litt om dagene som har gått siden sist.Forlot Sula etter et døgn med regn og torden,(var forresten den første øya hvor jeg ikke fikk overnatte der jeg hadde tenkt.Spurte om jeg kunne sette opp teltet på markenog forklarte at jeg hadde padlet langt og var vekke før de stod opp men nei). Med stø kurs over Sognesjøen bar det.Håpet på og komme til Øygarden på kvelden.Litt motvind var det men det blei en fin dag/kveld på sjøen.Enda et flott område og padle i.Merker at det er mye mere båter og se nå.

Der så jeg Mongstad og da blei jeg glad, første plassen jeg kjente igjen på turen min. Slappet litt av før jeg krysset Fensfjorden inn mot Øygarden og Fedje. Masse små øyer, vanskelig å finne ut av hvilken vei jeg skulle ta. Øyene var ganske runde og knudrete så det var nesten umulig og finne en som det var plass til meg og teltet på. Tilslutt fant jeg en bitte liten med en fantastisk fin håndlødd steinvarde på. Lå der og så utover havet til myggen kom.

grønholmen 14 juli 005

Dagen etter var rett utenfor Bergen målet,kjørte litt på disse dagen for jeg ville nå ungene i Haugesund på Fredag. Passerte øy etter øy, motvind og strøm gjorde padlingen hard men kom tilslutt til en øy ved innseilingen til Bergen som planlagt. Tenkte litt på det med alle de båtene som jeg ser nå,de spyr ut eksos som bare det. Er glad jeg har spart miljøet vårt masse med denne turen.Har sluppet ut litt eksos jeg og men bare som en liten to hesters Tomos på tomgang.

Fuglene er nesten vekk,litt Tjeld og Svartbak er omtrent det eneste jeg ser.Rart det der.Utrolig forskjell fra de nordlige fylkene.

Fra utsiden av Bergen bar det i vei til Fitjar. Her var det et nyyyyydelig stykke nedtil. Været var flott så jeg padla et godt stykke før jeg slo meg ned på en øy midt mellom Fitjard og Bømlo.Forferdlig leirplass men var trøtt og ville iland.Stresset voldsomt for og slå opp teltet,masse lyng med svære huller i bakken.Klarte det tilslutt og da fortjente jeg en kald øl jeg hadde med meg,åpnet den og tok en slurk satte den på berget og vips så rulla den ut i sjøen. Gr gr då blei eg sur.Ja ja ikke noe og gjøre med det,i morgen får jeg se ungene igjen etter 70 dager på tur.Stod opp tidlig og begynte og pakke. Måtte pakke med en hånd og vifte med en grein i den andre for og få vekk den plagsomme knotten.Gud hvor glad jeg var når jeg kunne ta det første padletaket der ifra.

6juli Fjørtofyt 004

Her var det enormt med holmer,var glad når jeg endelig så bruene fra Stord og over til Bømlo.Tenkte og ta Røyksundkanalen og mot Leknes hvor jeg skulle få god lunch/kvelds av en kolega på jobben,Stein-Egil.Kom til Leknes og der kom Sein-Egil med masse mat og med fire kjekke unger,spiste og drøset til ca fem da jeg satte over Bømlafjorden og mot Ryvarden og Sletta.Gav gass for nå var det bare ca 15 km til jeg skulle treffe ungene. Cato ringte å sa de var framme ved hytten, da var jeg på land ca 4 km ifra. Hoppet i kjakken og padlet mt målet. Oppdaget at brillene mine var borte, måtte snu, men på vei tilbake kjente jeg noe hardt i hetta på jkken..yes der var brillene. Så var det å snu igjen og padle mot mål. Etter det trodde jeg at jeg så ungene på hvert nes frem til Hardalshaugen. Når jeg rundet det siste neset så jeg alle tre pluss Kathrine, det var fantastisk. I land fikk jeg noen gode klemmer av alle barna, så gikk vi opp til en liten søt hytte. et første de sa at du e blitt tynne,eg bare lo da.Rigget oss til og kjørte til byen for og spise.Hadde deilig mat på Egon.La oss i tolvtiden med masse fnising får vi alle sovnet.Lørdag var det litt shopping i byen og god mat igjen,skikkelig kjekt med ungene og Kathrine på besøk.Kvelden blir det nok enda en tur ut for og kose oss med god mat,ikke så mye og gjøre i denne lille hytta når regnet høljer utenfor.

15 juli - 18.juli 041

I morgen starter jeg i nitiden med kurs for Kvitsøy og enda mere besøkn av familie og gode venner og kollegaer,gleder meg masse til det.Stykke videre nedover mot Flekkefjord har jeg padlet før så det er ikke noe jeg gruer meg til selv om det heter Jærens-rev.Må bare ligge og vente her og som alle andre plasser når vinden er som verst.Ha en fin lørdagskveld alle sammen Mvh Tom.

15 juli - 18.juli 010

13 kommentarer:

 1. Heia,
  Så fine dere var på bildet. Kjempekoselig.

  God klem til alle, så ses vi i morgen :)

  SvarSlett
 2. Øyvind Amundsen18. juli 2009 kl. 16:39

  HAHHAHAHAHA. Som "en liten to hesters Tomos på tomgang". Fine bilder foressten. Alle hjerter gleder seg til i morgen.

  SvarSlett
 3. Kjempe kjekt å treffe Pappa. Mannen med de store nakkemusklene =) hehe..

  På denne turen til haugesund har jeg lært mye For eksempel det at hun sure frøken pedersen ikke var en sur dame, men en måke!!! det visste jeg ikke, visste dere?

  SvarSlett
 4. Fru/frøken Pedersen: Ble først forskrekka når jeg leste om henne i bloggen, men forsto etter noen dager sammenhengen etter å ha lest en av kommentarene.

  SvarSlett
 5. Hei onkel Tom. Me glede oss te å treffa deg i dag! Maren seie: "Når eg gir onkel Tom ein goe klem blir han sikkert kjempegla!" Klem fra Maren, Eirik, Elin og Knut-Inge

  SvarSlett
 6. Hei Tom!
  Det var nære på at vi ikke hadde møttes ute på bølgene. Har fulgt deg på "spotten" hele turen. Så var det et par dager jeg ikke sjekket og vips så var du på vei til Kvitsøy. Vi gikk derfra i går, ligger nå i Ryfylke i påvente av seilevind så vi kan komme oss nordover. Du må hatt en fantastisk tur. Du e goe! Fortsatt god tur, og lykke til videre! Hils kjentfolk på din vei.
  Mvh.
  Stig

  SvarSlett
 7. Det var skikkelig morsomt å få telefon fra deg i går ettermidag.
  Sikkert en høydare å få møte familien sin igjen.
  Alle her oppe hilser og ønsker deg god tur videre på din ferd langs kysten.
  Patrik hilser spesielt.

  SvarSlett
 8. Fy skamme seg de som ikke lot deg telte på jordet. går det ann???
  Står vel en gjeng på Kvitsøy i dag tenker jeg. Snakket med Torild i går kveld, hun skulle nok gjerne vært der ja. Go tur videre langs Jæren! Kan ikke annet enn å tenke på oss i båten i fjor sommer. Fikk kuling og regn midt imot like utenfor Tungenes, brukte 10 timer til Egersund i en 39 fots seilbåt og her kommer du med en kajakk..... kan ikke annet enn å bukke meg i støvet.
  Hilsen Anne-Lise

  SvarSlett
 9. Tom, Tom!!
  Utrolig godt å se deg igjen!!Et flott syn da du og de to andre som møtte deg kom padlende inn og alle som ropte og vinkte til deg! Kjempeflott!
  Far snakker om det hele tiden!
  Så sees vi om ikke altfor mange uker
  Stor klem fra mor og far.
  Me e stolte av deg!!

  SvarSlett
 10. Hei Tom. Det var et fint skue da du kom inn sundet mot oss i går. Det var et spesielt øyeblikk. Utolig stolte av deg, og det ser du mange er ut i fra oppmøte på Kvitsøy i går. God tur videre. Hører du roping fra Danskefergen, er det jeg som har fått øye på deg. Klem

  SvarSlett
 11. Øyvind Amundsen20. juli 2009 kl. 17:37

  Veldig kjekt i går. Mange oppmøtte som ville ha en bit av deg.

  SvarSlett
 12. Hei Tom
  Sannelig ser det ut til at du har kommet til Sandnes uten mèn,men er ikke heltsikker på om du gjør klokt i å legge deg i sengen, så hvorfor ikke telte i hagen?
  Eg bare tuller,få deg en god natts søvn, så ser vi deg snart på Moysanden.
  Det har gått utrolig foort.Du er en reser til å padle.
  Ha en fin tur videre
  skal hilse fra solveig

  SvarSlett
 13. Jan Ove Høgsveen22. juli 2009 kl. 08:46

  Ja, ja, Tom. Skikkelig imponerte at du virkelig har gjennomført dette. Det må være en opplevelse som du har med deg resten av livet. Hva blir neste prosjekt?

  Fortsatt god tur!
  Jan Ove

  SvarSlett