mandag 13. juli 2009

Kjempe kjekt besøk


Ja nå er jeg endelig iland og klar for et lite reisebrev.Sleit lenge idag med og finne passelig leirplass,er mer kresen nå.Gidder ikke gå tur med kajakken på land lenger.Ligger nå på enden av Sula.Målte med gpsen,bare 26,5 mil til Hana (luftlinje altså)fikk litt hjemlengsel.

Først litt om dagene som har gått.Ventetiden på Kvamsøya var kjempe kjekt.Møtte Kamilla og Thomas som bor på øya.Thomas er fisker og Kamilla lærer.De kjørte meg til fergen så jeg fikk tatt den over til Leknes for og handle propan.Hentet meg og innviterte meg på pizza hjemme i et nydelig nybygd hus,skikkelig gjennomført.Pizzaen var bare deilig,fikk og en dusj.Etter maten tok Thomas meg på en kjøretur på øya.Fikk og sett den lille brannstasjonen.Etterpå var det kaffe og drøs.Jeg takker dere begge for en uforglemmelige dager på den vakre øya deres.

Kom meg avgårde mot Statt kl halv fem morgenen etter,lavt skydekke men jeg tok sikte på fjellet på den andre siden og ga gass.Blei en liten omvei men ville over.Da jeg kom til det første neset gikk jeg altfor nær land.Bølgene var kanonsvære og kom fra alle kanter,var ganske redd til tider.Fant ut at jeg måtte padle alt det jeg var god for rett ut i havet.Klarte det tilslutt men var ganske skjelven.Etter et på timer roet deg seg litt og jeg slappet mere av.Alt det de sier om Statt er sant.Såg ikke så mye av landet pga lavt skydekke ,men det jeg så lngnet på bilder jeg har sett av Farøyene og Shetland,fantastisk fint.Kan tenke meg og padle mere der men da skal det være gaaaal stille.

hadde avtale og møte Jan8en av sponsorene mine og god kammerat) på fastlandet.Han sa han hadde et møte i Bergen på Fredag og etter det så skulle han kjøre mot meg.Jeg kom til Rugsund fire timer før han skulle komme.Spurte to karer om jeg kunne legge kajakken og utstyret hos dem natten over,og det sa de ja til med en gang.Hadde ikke før kommet iland før jeg stod med en kald pils i hånden.Drøste litt der før jeg gikk bortover for og møte Jan.La meg litt i gresset og for og slappe litt av,våknet av at jeg snorket som en gal.Tenkte at godt ingen hørte meg.

Så kom han susende med leiebilen,hoppet ut blid som alltid,pratet litt først så sa han legg tingene dine baki så finner vi en plass og overnatte.Jeg åpnet bak og der lå Vivian,jeg trodde jeg skulle dø.Kvakk til og forstod ingenting.Jan holdt på og le seg skakk.Rett etterpå kom Jans kone Anne-Lise og ut av bilen.Jeg stod bare der helt i sjokk.Blei kjempe glad,blei litt kyssing og klemming før vi kjørte til Kalvåg og leide et koselig loft i en rorbu på Petter,Lars,Morten eller Knutholmen.Husker ikke navnet.Spiste en deilig middag på resturangen med god vin til.Etterpå var det opp på loftet og vi spilte ludo til langt på natt.Jan jukset så han tapte.Morgenen etter var det deilig frokost,tror jeg drakk seks glass melk,Vivian og Jan hentet til meg,turde ikke gå selv i slutten.kjørte så til hytten der utstyret mitt låg og jeg sa adjø og padlet målrettet mot Hornelen(nord-europas høyeste havklippe) med blanke øyner.Det hadde vært en fantastisk overaskelse.De tre der er noen skikkelige skøyere altså,men eg ska skremme de igjen,bare vent.Fikk litt som fortjent og etter alle skapene,sengene og fryseboksene jeg har ligget i og hoppet ut fra.

Padlet så mot Florø,et flott stykke Norge.Havnet på en liten øy ca syv km sør for Florø.I dag er jeg som sagt på enden av Sula.Har regnet nå i slutten så bare det,men det gjør ingen ting.Alt er vått,meg og men lever på besøket så det gjør ingenting.Nå gleder jeg meg og til slutten av uka da jeg skal treffe ungene mine,jippi.

Hadet bra så lenge alle sammen. Mvh Tom

8 kommentarer:

 1. Hei Tom. For en overraskelse. Tenker du fikk sjokk da. Det var godt å få melding da Stadt var rundet. Vi krysser fingrene for deg videre. Skal vinke til deg når vi møter deg på vei hjem fra Danmark. Klem

  SvarSlett
 2. Heia Tom!
  Kjekt å snakke med deg!Hvis det er mulig, så please send en mail til Steven i ChiCAGO.
  god tur videre Strong Man!
  Hilsen mor.

  SvarSlett
 3. Hei pappa :-)

  Godt å vite at du e forbi Stadt og tilbake på litt roligere hav. Og regne med at du e forsiktige!

  På lørdag fikk eg men mms av Vivian med bilde av dåkk to, då ble eg så glade. Så bare for meg at du sikkert va helt i sjokk av at hu hadde komt for å besøke deg, så kjekt :-) :-) :-) Glede meg te neste hel når me og skal komme ned å besøke deg, heldigvis fikk eg fri fra jobben.

  Glad i deg!!

  SvarSlett
 4. Hei, Tom!
  Spennende å les om den eventyrlige turen din.
  Hører fra Vivian at du idag er rett ut fra Bergen, kommer du innom oss på Os?
  Ringer deg så vi kan avtale hvor vi henter deg

  Koz deg

  David, Erika,Espen og Irene

  SvarSlett
 5. Tom har no passert Nordhordland...

  Les meir på: http://www.nordhordland.no/nyhende/article4466656.ece

  SvarSlett
 6. Tom, ka rute tar du sørover fra Bergen, padler du Langenuen? Sko vore kjekt å møtt deg. Hilsen oss på Tysnes. E

  SvarSlett
 7. Pappa på radioen igjen.. http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/515022 spol fram t ganske nøyaktig 26:00

  SvarSlett
 8. GOD TUR
  HILSEN ANNE MARIE WARHOLM

  SvarSlett