tirsdag 9. juni 2009

Tromsø

Så kom jeg meg tilslutt til Tromsø,startet kl halv to på natten fra Nesodden,været var på min side så turen over gikk fint,padla i ca fire timer før jeg tok meg en hvil.La meg til og sove noen timer utenfor et naust.Etter hvilen var det litt mer enn tre timer inn til Tromsø.Hadde avtalt med Bjørn at jeg skulle padle litt forbi broen og gli rundt et nes der han hadde nybegynnerkurs.Det var ganske stilig når jeg kom,seks stk satt i hver sin kajak på land da jeg runda,da sa Bjørn ,der kommer Tom han kommer fra Grense-jacobselv de bare kikket rart på Bjørn og meg.Så var det og få pikk pakket mitt på land og inn i Bjørns bil som jeg fikk låne og kjøre bort til brannstasjonen hvor Kent(en tidligere kolega i brannvesenet) hadde ordna en hel etasje til meg.Etterpå måtte jeg kjøpe en t-shirt gikk inn på en butikk fikk tak på en men syntes at alle kikket på meg,jeg så nok ut som et trekspill i trynet etter mye slit og lite søvn.Skulle og ha en bukse og men det fikk vente til jeg hadde dusja.Vaktlag 2 i Tromsø var jeg så heldig og få være hos i disse to dagene,det var en super gjeng.Det var gutter som brukte fritiden sin til turer både høyt og lavt.Det var jakt,fiske,ski og lange fjellturer,de hadde ungene med på mange av turene no jeg synes er helt topp.Fikk risengrynsgrøt på dagen og pizza om kvelden/natten me spiste ca halv tolv.Før pizzaen skulle de ut og dykke sikre søndagsmiddagen.De kom hjem med de største steinbitene jeg noen gang har sett,de var svÆÆÆÆre.Hadde aldri turt og prøvt meg på noen av de.

Søndagen gikk jeg litt tur og fikk høre av Kent at Roger (en annen kolega fra hjemme)hadde begynt opplæringen som redningsmann på helikopteret her oppe.Ringte til ham og hadde noen kjekke timer der.En flott gjeng som gjør en flott jobb.Fikk sitte i helikopteret og Roger forklarte meg akt det han måtte lære(eg forstod inngenting av det) men de har fått rett mann med Roger.

Mandagen startet jeg i halv to tiden,Bjørn(han som kjørte meg opp)er onkel til en kjempeflink padler her opp Chipo,hun var med meg utover ett stykke kjempe koselig. I kveldingen da jeg var ute i sundet kom redningshelikopteret over meg i fra et oppdrag,jeg vinket og plutselig tok det en sving og kom på siden av meg og stod der og hovret,kjempestiligt. Jeg gliste litt når jeg padla videre. Campa i et lite halvråttent naust på Rødbergshavn,der bodde det kun en mann fikk vann av han. Skulle prøve og nå Dyrøy idag, hadde fått lov til og ligge over i hytten til Rune i Tromsø brannv.Men blei litt langt det var mye strømm langs Senja idag selv om det har vart fint vær.Så nå havna jeg påBerget så får jeg se hva jeg gjør imorgen. Vil takke dere på vaktlag 2 Rune,Even,Vidar,Markus,Frank og Kent.Vil og takke Bjør Eines i Bjørnskajak for den utrolige hjelpen jeg har fått så langt på turen,han fikser alt inngenting er noe problem.Så Tromsø kommer jeg tilbake til det er en kjempe trivelig by me masse trivelige folk. Mvh Tom

5 kommentarer:

 1. Heia Tom!
  Jamen har du padla langt i dag! Kjekt å se billed av deg! Joda, vi kjenner deg igjen! Håper du fortsatt får fint vær. Ser at de svenske jentene har starta nå. Ja, dokker e goè! me fylle me`! good luck and take care! Klem fra mor og far.

  SvarSlett
 2. Øyvind Amundsen9. juni 2009 kl. 21:58

  Hei igjen !

  Dagens høydepunkt når et nytt innlegg er kommet. Vi ler og ler av innleggene dine. Du skriver så tøfft. Å flotte bilder. Kjekt du hadde det fint i Tromsø også. Kjempefin by.

  Synes dette går veldig fort jeg. Pass på kroppen din. Du er jo ikke så ung som meg vet du.

  Elin har kjøpt to oppblåsbare......... vannscootere, med motor!! Tenkte jeg kunne møte deg i en av dem, med Borat badedrakten min når du annkommer Kvitsøy.

  Fortsatt god tur!

  SvarSlett
 3. Hei Tom.
  Du e rå!!!! Ser du oppleve masse på turen,både når det gjelder natur og nye bekjentskaper.
  Alt du oppleve e slik me alle drømme om,men kun de tøffeste gjennomfører.
  Ps Velux vinduet venter.
  God tur videre. Klem.

  SvarSlett
 4. Hei hei og takk for en koselig prat på lørdag. Skal si du fosser avgårde. Spennende å se hvor langt du er kommer mellom hver gang vi sjekker PC-en. En fantastisk oppfinnelde. Flott å lese at du fikk slappet av i Tromsø som du så sårt trengte og fortjente. Sitter her og ser på fotballkamp som Norge kommer til å tape. Sterk kontrast til det du opplever. Synd at Tini ikke fikk mulighet til å vinke til deg, ja ja. Harstad neste, ser jeg. Koselig by. Klem og god tur videre.

  SvarSlett
 5. Ble så glade når du ringte meg i går :-) Savne deg jo veldig masse, men syns du e kjempe tøffe!! God tur videre, og vente i spenning på nytt innlegg; håpe du kan legge inn litt mer bilder av deg sjøl og av å te :-) KLEM

  SvarSlett