fredag 5. juni 2009

Snart Tromsø


Hei igjen har vært noen dager siden nå,har vært et forferdelig vær,regn,vind,sludd,iskaldt og bitte litt sol.Må får takke for så mange fine tilbakemeldinger fra innlegget om finnmark.Tengte lenge på om jeg skulle sende det,men heldigvis gjorde jeg det.Etter to døgn på Marøy ei lita øy i enden av Silda så kunne jeg endelig padle et stykke videre,startet tidlig og hadde litt medvind,hadde pause etter en stund i en liten bygd der det var en person(jeg så bare en) pluss en haug med gamle bilvrak som stod rundtomkring,passet liksom ikke inn i den ellers lille fine bygden,ja ja de har nok ikke knoks (bilopphuggeri) slik som vi har hjemme.

Kikka litt på kartet og fant ut at jeg kunne nå Skjervøy vist det var fint over Kvænangen ,lurte meg rundt hjørnet og ga gass.Det blei en laaang tur men det var stille,litt sol og ikke en lyd bare mine padletak,var litt stilig.Så var jeg i troms. Innover i fjorden så jeg de høy fjellene i lyngsalpene med masse snø og sol på.Da jeg nærmet meg Skjervøy lurte jeg på hva jeg skulle gjøre,ligge i telt eller leie meg et rom en plass.Runda moloen og der var det en flott campingplass,parkerte på stranden og ordna meg plass.Fikk dusja,tørket noen klær og lada opp batterier.Spurte og en om raskeste vei til sentrum han bare lo og sa at her er det bare en vei.Jeg måtte jo ha meg den største hamburgeren de har på øya.

Dagen etter gjorde jeg noen ærend så var det ut i bølgene igjen fant ut etter en time at dette nytter ikke,stranda på andre siden av Skjervøy der jeg venta,sov litt bak et naust i ca ni timer.Da klokka var kvart på tolv satt jeg i kajakken klar for nattpadling med solbriller.Været var helt nydelig da jeg kom ut i Lyngsfjorden og så alpene.Solen skinte på toppene og pressa skyene mer og mer vekk.Jeg nøt denne turen men allikevell litt skummelt det var jo natt.Det var et langt stykke over til Sørklubben.Etter sirka tre timer begynte det selvfølgelig og blåse kraftig,da skal jeg si at solbrillene gikk fort av,det kom et polartlavtrykk et lite et,men stort for meg i min lille farkost.Padla som en gal for å nå land som da var ca to km unna.Det traff meg rett i håve,da er det bare og følge med bølgene ikke kjempe imot.Det gikk grei denne gange og.Kom iland kl fem om morgenen var stuptrøtt og sovna ute,våkna at det regna og da var det bånngass med og få opp teltet.Sprang rundt der barbeint og skal si jeg frøys på bena leng,kjenne jeg godt etter så fryser jeg litt der enda.Våkna litt utpå dagen været var ikke bra så jeg leste litt,og hørte på musikk.

Om kvelden var det bra igjen tok noen mil til og havna på en stilig plass Nesodden masse rare steiner som vær og vind har laga,du kan liksom se ansikter i alle,jeg ser mange jeg kjenner her.Tok mange fine bilder.Ser ut som det blir venting idag og blåser friskbris/kuling over Ullsfjorden og da gå ikke jeg utpå.Gikk en tur til butikken her det var selvfølgelig mye lenger enn jeg trodde,gikk der på padleskoene og håpte det kom en bil.Ingen kom men tilbaketuren må det komme en,jeg sitter og venter her utenfor joker butikken og spør noen ja det var lurt.Ingen bil da er det bare og begynne og spasere.Etter en stund passerte jeg et lite koselig hus og ut kom en mann og purte om jeg ville ha kaffe takket høflig ja.Kom inn og tok av meg på beina og stod der barføtt,du har jo ikke sokker sa de vips så hadde jeg raggsokker på meg,de kunne jeg bare ta.Det var Ester og Reidar som hadde plassen som sommerhus de bodde til vanlig på Andøya.Drakk kaffe og spiste kaker og snakka om alt.Veldig koselig godt og få varma seg litt.Etter to timer var det tilbake til leiren og da var det SOL men steinkald vind,det blåste enda mere da.Nå har jeg labbet rundt her og sett om jeg kunne se mere av de på jobben i alle disse steistøttene,he he jeg fant mange.Har og trødd i meg en stor boks med joykakaker det var godt.Tromsø får bare vente ser det ut for blir kansje noen mil i natt.

Ha det bra alle sammen Mvh Tom

18 kommentarer:

 1. Knallfine bilda Tom.
  Har vært litt borte i fra nettet i næn daga.
  Va oppe på Nordkapp å grov fræm gesimsen utenfor
  grotta.Fikk en mobilkran til å løfte maskinen ned. Gjorde mæ færdig på 10 tima. Kan ses på bloggen min.
  Må jo virkelig skryte av din evne til å finne motiv å fotografere. Flott.
  Du får ha god tur videre.
  Vi sjabbes.
  Mvh Lars.

  SvarSlett
 2. Øyvind Amundsen5. juni 2009 kl. 20:24

  Hei tom !
  Godt og høre fra deg igjen. Jeg har hulket siden sist innlegg. Tastaturet ble helt bløtt.(men jeg skriker jo bare Postman Pat koliderer med postbilen sin). Du ser vel litt frem til Tromsø nå? Blir nok stas å treffe Bjørn igjen.
  Flotte bilder ! Så både Knut-Inge og Petter Nilsen jeg.
  Fortsatt God Tur videre på eventyrreisen din :-)

  SvarSlett
 3. Hello Tom, yust trying to send you a message from Holland. Hope you are doing wel, and that his trip wil become a succes. Hadetbra from Arie and Trudy

  SvarSlett
 4. Så kjekt å fylla meg deg på turen Tom. E i allefall ikkje i tvil om at du gjør det retta. Flotte bilder og gode tekst. HS'en hilse og og seie : Du e ein tøffing. Klem fra Norunn

  SvarSlett
 5. Hei tøffe Tom!
  Fylle med deg kver dag. På ein måte sko eg likt å ver i dine sko, men det e eg ikkje trent te. Det e tøft å ver uten sine nærmaste i lange ti, men det går greit så lenge motivasjonen e på topp. Snakke av erfaring som du sikkert vett. Du såg vel ikkje ein krølltopp blandt steinane der oppe? Stilige bilder

  Salo

  SvarSlett
 6. He he,ingen krølltopp men eg fant heile div-c her uden om meg då,fantastiske plass.Eg ler bare eg stikke håve ud av teltet. Tom

  SvarSlett
 7. Hei Tom
  Har snakket med brannsjefen i Tromsø i dag (vi er på semonar på Lillehammer). Han sa at du må ringe 110 når du kommer til Tromsø, så vil badstu og dusj vente på deg på brannstasjonen.
  Ha en god tur videre.

  PS! Ring meg når du har mulighet

  SvarSlett
 8. Flotte bilder, fine beskrivelser av folk og natur i det lange, rare landet vårt.
  Stor respekt for mennesker som tør å gjøre drøm om til virkelighet.
  Tenke det og si det, men gjøre det....
  God tur videre, følger med jevnlig fra en sofa på Ringrike.

  SvarSlett
 9. GRATULERE. Der va du fræmme i Tromsø.
  Håpe du trives i nordens paris.
  Mvh Lars.

  SvarSlett
 10. Heisann =) Så kjekt å endelig lesa litt merr om turen din. Ei ston siden sist innlegg nå. Hehe.. Då va du i Tromsø, du klarte det på ein måned =) Så flott... Ikkje lenge t du komme hjem nå ;) hehe

  SvarSlett
 11. Kjempe stolte av deg :-)

  SvarSlett
 12. Hei Tom,
  Fantastiske innlegg og bilder. Jeg er i Singapore nå og foreslår at du tar en tur rundt her neste gang du skal på tur. Her tar det 1 ½ time å kjøre med bil på det breieste så er det litt klima forskjell også. Kos deg videre på turen Tom, fyller deg daglig.
  Hilsen
  Jan

  SvarSlett
 13. hei Tom!
  Nettopp kommet hjem fra Hvaler etter en fantastisk fin helg! Godt å høre at du har det bra i Tromsø, og har fått deg noen nye klær. Du har tatt av, uff, uff!
  Ha det godt videre på ferden din!
  Klem fra mor og far.

  SvarSlett
 14. Hei på deg...

  Vet du har reist fra Tromsø og vil bare ønske deg lykke til videre og håper solen følger deg et stykke på vei..

  Klem

  SvarSlett
 15. Hei! Tom Lykke til videre hilsen to glade karer du pratet med i Tromsø. Vi følger med hvordan det går. Håper du likte Tromsø også. E det nåkka du kan prate med oss nordfra om så e det været og krigen hehe slår aldri feil skal du se... Hilsen Jostein og Alexander.. PS!(Den stor finske vinterkrigen)

  SvarSlett
 16. Hei Tom!

  Artig og inspirende å møte deg når du bodde på brannstasjonen i Tromsø. Håper du nyter turen videre og at den "nord-norske sommeren" er snill med deg:-)

  Du må love og ta deg vel til rette i "Lisestua" om du velger og benytte deg av den på Dyrøya. Finn deg en seng på loftet og bruk det du måtte ha behov for. Ved finner i en av sjåene.

  Ønsker deg medvind, medstrøm og og godt mot videre!

  MVH
  Rune Anfinsen, Tromsø Brann og redning

  SvarSlett
 17. Hei igjen Tom,,, Du kaver "nedover" ser jeg, og været er vel bedre i dag kan jeg se. Dagene fremover er det meldt glimrende kajakk vær for de som skal sørover. Jeg har deg på skjermen både på jobb og hjemme, interessant å følge deg og dine blogger. Fantastiske beskrivelser og bilder kommer jo jevnt og trutt. Du nærmer deg jo også "gamle trakter". Bardu er jo ikke langt borte,ikke lett å komme dit med kajakk, må følge elven da, og da er du jo allerede i feil fjord. Finnsnes eller Sørreisa i kveld, ikke langt til Bardu da. Kos deg,, jeg følger med. Mvh. Hallgeir Wigestrand(nesten nabo)

  SvarSlett
 18. Heisann Pappa =) Sitte nå i leiigheden t -christine og Mari på Ullandhaug. Ska sove her i natt, og i mårå tidlig reise me t London. Jeeej =) men får ikkje fulgt så mye me på bloggen din då. Komme hjem på mandag. Kjempe gla i deg. Kosa deg vidare på tur.

  SvarSlett