tirsdag 26. mai 2009

To mil for å kjøpe brød

God kveld alle sammen. Etter en lang økt i går hvor jeg startet i ti tiden fra Havøysund. Været var helt topp, tenkte jeg skulle klare å padle over et av de ti verste bølgeområdene i landet iet jafs. Fikk noen gode råd av Lars i Hondingsvåg, strekket er mellom Sørøya og Rolfsøya nordishavet rett ut. Turen over var lang men lite bølger bare svære dønninger. Bomma litt på et nes så jeg blei litt overgitt når jeg så flammetårnet til Statoil sitt annlegg på Magerøya. Var veldig vondt å komme iland men klarte det tilslutt, tok ut all bagasje, slo opp teltet, pumpa opp liggeunderlaget ca 160 pump (blir ivertfall varm av det) litt mat så var det natti.


Våkna opp til liten kuling da var det bare og planlegge noe annet en padling. Kikka på gpsen hvor langt det kunne være til Hammerfest det var ca 6,5 km, lett tenkte jeg. Satte igang gikk en stund og tenkte på alle de som har gått slike veier for og handle før itiden, for et slit det må ha vært, jeg fikk peppes pizza og cola når jeg kom fram, det fikk ikke de. På turen over så jeg også et reinsdyr med en nyfødt kalv, kunne nesten ikke stå på beina. Reiste seg og ramla gang på gang. Kom skikkelig nærme og fikk sett dette fantastiske synet i ca ti min før jeg vandret videre mot brødet mitt. Hadde selvfølgelig latt fotoen i teltet,ja ja får kanskje en sjanse senere. Det med det brødet er at jeg kjøpte et supert ringt brød i Havøysund som jeg hilste på hele veien over fjorden så det kasta jeg. Da jeg endelig var framme hadde jeg vandra i 2,5 time.Vel framme måtte jeg og ha meg en fuktighetskrem, Vivian kjefta på meg når jeg sa jeg var litt tørr i fjeset. Gikk innom første apotek sa at jeg følte meg litt tørr i fjeset, da sa hu bertå bak disken Æ SER DET, obs tenkte jeg hvordan ser jeg ut. Fikk en god en og gikk rett ut og fant et bilspeil og kiket i, syntes ikke jeg så så galen ut, litt små øyne men jeg ser jo enda. Fikk meg en pizza og prøvde og gå på do men det var nytte løst. Så bar det mot teltet igjen, tenkte jeg skulle ta en taxi så langt det lot seg gjøre. Stoppet en og han spurte hvor jeg skulle jeg sa til den høyeste toppen HÆ sa han, etter litt forklaring så var vi igang mot toppen.

Gikk en times tid da jeg kjente at NÅ må jeg på do, søren og, ser ut som jeg bare får det til ut i det fri, he he. Har nå hatt tre timer søvn, lytta på musikk og lydbok. Sjøen har roet seg og det er en nydelig sol over Sørøysundet, får se om det blir nattpadling eller bare hvile.

Ha det fint hilsen Tom

22 kommentarer:

 1. Hei igjen pappa :-)

  Kjekt å få melding om nytt innlegg, måtte inn å sjekke med en gang. Hørtes litt langt ut å gå, så det va godt du fikk skyss på tilbake veien. Utrolig fine bilder, så helt idyllisk ut. Spesielt det med teltet. Godt at ipoden endelig virke igjen sånn at du kan få høre på masse fin musikk, og lydbøkene selvfølgelig :-) Her hjemme går alt veldig fint, har bare eksamen igjen så e det sommerferie. Tenke på deg hver dag, og håpe og vet du har det fint! :-)

  Glad i deg

  SvarSlett
 2. Heia vennen....

  Du fikk deg en riktig lang og fin tur i dag.Nå håper jeg det brødet smakte godt:)

  Jeg gleder meg veldig til jeg får se alle bildene som du har tatt. Håper Camilla snart får minnepinnen :)
  God tur videre.
  Skal hilse fra Frk Fryd (Janka) og tante Mon (Mona) :)
  God klem fra meg til deg...

  Vivian

  SvarSlett
 3. Elin og Knut Inge26. mai 2009 kl. 22:40

  Hei Tom. Utrolig kjekt å lese i bloggen din. Vi er inne flere ganger hver dag og følger med deg. Kjempeflotte bilder du tar. Nå har til og med treslangen din havnet som skrivebordsbakgrunn på pc'en her. Du har skikkelig øye for detaljer. Er så kjekt å se bildene, og enda kjekkere å ese det du skriver. Er både orsomt og interessant det du skriver om. Spennende med flaskepost og alle de flotte menneskene du kommer i kontakt med. God tur videre, Tom!

  SvarSlett
 4. Øyvind Amundsen26. mai 2009 kl. 23:14

  Det er ikke lov å KOPIERE bildene Tom har tatt Knut-Inge. Jeg skal si det til ham. Han kommer til å rive "rammen" ut av deg neste gang han treffer deg !!!!! Fyyyyy !

  Tom : Den beste fuktighetskremen er gode gamle SPENOL :-) Jeg er 40 år og ser ut som 27 og et halvt.

  SvarSlett
 5. Hei Tom!
  Du store min alt du opplever! Leste bloggen høyt for far. Godt å høre fra deg før natten. Håper det er bedre vær i morgen. Likte ikke så godt den nattpadlingen din, men du vet vel hva du gjør! Vi tenker på deg hele tiden! Savner deg veldig, Tom Godnatt! Tante og Kusine hilser masse. Klem fra mor

  SvarSlett
 6. All den tid du bomma på neset ble værmeldingen helt feil.
  Det positive med den bommen er at du slipper den kraftige motstrømmen igjennom Kvalsundet:-)
  Husker du Duken på Nordkappfjellet?
  I dag var jeg og to kompiser og padlet Duksfjord til helt under duken.
  Nydelig tur.
  Får prøve å se litt på strøm- vind-nedbør og sjø
  for deg fom. i morgen tidlig.
  Håper du får en fremadstormende tur videre.
  Hele huset hilser.

  SvarSlett
 7. Her sitter vi på tørre kontorer mens du lever ut eventyrlysten. Vi kan ikke kjenne at du er sulten, fryser, svetter og sliter og ei de flotte øyeblikksmomentene du ser. Men du verden så levende du skriver! Det er slik at vi er liksom er med deg på turen. Takk for at du gjør dette til et livs reise for alle oss andre også.
  Anne-Lise og Jan

  SvarSlett
 8. Kjære deg Tom. Hørte deg på radioen i morges. Helt herlig. Ble helt satt ut !! Stolt av deg. Bildene er bare helt enorme, og la spesielt merke til det med Barn av Jorden. Det er vel fra Nordkapp? Har et samme jeg. Var jo på alle de plassene for to år siden, både Nordkapp, Hammerfest, Melkøya. Bare at jeg reiste med en litt mer komfortabel farkost. Ha det riktig godt. Klem klem fra Torild

  SvarSlett
 9. Bare en liten ting som jeg har lyst å klarne opp i og det er at du fikk aldri kjeft for å være tørr i ansiktet....... du fortalte at du var det og jeg sa det som Øyvind har sagt.Få tak i SPENOL. Godt for spener, jur og ansiktet ditt :))) Skjønner at det er litt flaut å si at du trenger dagkrem :)
  Glad i deg! :)
  Vivian

  SvarSlett
 10. Tomtom:Er ikke det en GPS,Nå følger vi deg langs hele Norskekysten og blir godt kjendt.
  Dette går jo uhyggelig fort,du har jo vind og strøm med deg, må jo stadig vekk bytte side for å følge deg.
  Ja, dette var kjempe Tom, du er en reser.
  Ha fortsatt en fin tur.
  Du er smart som tar deg noen turer i fjellet.
  Hei så lenge.

  Hilsen fra Sørlandet

  SvarSlett
 11. Hei Tom,
  Først av alt vil jeg si at du er en virkelig eventyrer. Følger deg dag for dag, og hvilken tur du har lagt ut på !! Må være en opplevelse, som mange misunner deg. Si fra når du kommer forbi Mandal, så tar jeg en kilometer :-) med deg i min kajakk, God tur videre TOM og lykke til ! Hilsen Stein Hugo.

  SvarSlett
 12. Nå har me sett mange fine naturbilder fra nord.
  Hadde vært fint å se deg posere i bare "bralå", med fine finnmarksnatur i bakgrunnen.
  Tenke du e litt fit nå Tom.
  Stå på Tom.
  Kjekt å lese om do vanene dine.....

  SvarSlett
 13. Sørlending lurer på hvorfor du tar Vargsund istedet for Sørøysund, men du har vel din mening om det tenker jeg.
  Jeg venter på et bilde tatt fra sittestilling i kaiakken,slik at du får noe av miljøet du er i.
  Dette er fantastisk Tom.

  SvarSlett
 14. Kristian Knudsen27. mai 2009 kl. 20:13

  Hei Tom!

  Jeg vet ikke om du kan svare på dette, men hvilken gjennomsnittsfart har du når du padler?
  Vet at du kan se på GPS'en hvor fort du padler. Vet du sånn ca hvilken fart du holder i gjennomsnitt?

  Hilsen en nysgjerrig Kristian Knudsen:)

  SvarSlett
 15. Hehehe.. hørte deg på radioen.. eg va ikkje oppe klokkå 8. Men jekk inn på nettet for å hørra. Viss det va någen andre så ikkje fekk det med seg, kan de gå inn på denne linken: http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/498080 og spol fram t ganske nøyaktig 02.09.30

  SvarSlett
 16. Hej Tom!
  Följer din blog och framfart med leende på läpparna! Det låter som att du har det underbart och samtidigt så klart hårt! Om ungefär en vecka kommer vi och följer i dina fotspår (paddeltag)... Fortsatt lycka till!

  / Klara Jansson

  SvarSlett
 17. Heisan Tom! Nå har eg knytta Øyvind fast i ein stolpe på utsiå sånn at me andre her i heimen sleppe te tastaturet :) For et eventyr du har begitt deg ut på, heilt fantastisk. Så kjekt å se så mange som følge deg på turen. Finnmarkingene vise absolutt gjestfriheten som de e kjent for, så får me håpa at det sama gjelde videre sørover også (tror nok det )Ønske deg ein fortsatt fine tur videre. Kjekt med di prikkane på kartet så vet me jo alltid hvor du befinner deg :))

  SvarSlett
 18. Hei Tom

  Må si eg er imponert over Bloggen din. Har fulgt med de fleste av dagene, skikkelig artig å følge med på reisen og detaljene. Men igjen, bloggen er mye bedre enn jeg hadde forventet. Knallbra!
  Jeg har vært mye i Hammerfest de siste åra, og vet hvor tøft vær og vind kan være. Men det ser ut som du har full kontroll.
  Lykke til videre!

  Hilsen Morten Ree

  SvarSlett
 19. hei Kristian,du lurte litt på farten.Det går opp og ned der ja,men ligger på det meste sånn ca 6.4km i timen avogtil mere/mindre.Har ikke fiska noe enda e så trøtt i tryne når dagen er omme.Teltet er helt topp,får prøvd seg skikkelig idag regner som bare det. mvh Tom

  SvarSlett
 20. Hei hei Tom
  Skal si du har tatt et godt jafs i går. Trodde aldri du skulle stoppe. Synd været er så rufset. Her venter vi på de 20 gradene de melder, men de har ikke kommet enda. He. Fint at Camilla gjør det så enkelt for oss å finne fram til intervjuer enten det er i radio eller aviser. Du klarer deg bra der også. Kjekt at så mange skriver at de følger med hele tiden. Ha en fin kveld, Tom, så håper vi du er videre i morgen. Klem

  SvarSlett
 21. Hei igjen, Tom!
  Ja, nå reiste gjestene fra Canada til Porsgrunn. De finner nok fram på bloggen din, der og! Vi hører på værmeldingen, ja, den kulingen er jo ganske tøff. Husk fuktighetskremen!! Kjekt å høre deg på radioen. Du e`goè!Fortsatt god tur! Take care!! Klem fra mor.

  SvarSlett
 22. Hei igjen!
  Bra å høre at teltet fungerer. Ting begynner å gå bedre med vår ekspedisjon også, skal på intervju med Rogalands avis i morgen... Imponert over dagsetappene dine!

  Hilsen Kjetil Ydstebø (og Kristian)

  SvarSlett