torsdag 28. mai 2009

Regn og atter regn

Naturen er rå til og lage nydelige motiver

Hm, har noen glemt noe ?

En liten detalj fra Omgang

et gammelt utedo

Nei, der va an jo igjen!


Sol over Sandvika

Tysk kanon på Makkur


Den gamle dongeribokså gikk på bålet.(grense-jakobselv)

Ja nå sitter jeg her i teltet og hører på regnet som trommer fælt på teltduken og vil komme inn men heldig vis har jeg et supertett telt, var glad jeg valgte dette teltet jeg nå har. God plass til meg og sakene mine ,lett, lett og slå opp, liten vekt, gult med et lite vindu i så jeg slipper og gå utforbi for og se på havet, plasserer og det norske flagget så jeg kan se det fra teltvinduet, greit vist du bare skal sjekke vinden uten at du trenger og åle deg ut av en god og varm sovepose. Dagen igår starta veldig tidlig var oppe kl 4,16 været var kjempefint var i kajakken en time senere. Da jeg hadde padla ca en time startet det og blåse noe aldeles, fant fort ut at dette går ikke. Hadde på forhånd sjekket blikke litt til venstre for mulig nødhavn. Klarte med nød og neppe og snu i de store bølgene som hadde skikkelig begynt og bryte. Kom da på en slags surf men blei kasta litt her og der,da er det bare og skjerpe seg ekstra og prøve og styre med årer, ror og kropp. Det gikk bra, men landingen var alla den i Russervika i Syltefjorden bare her var det ikke vind på land.

Da jeg endelig hadde land under føttene var det og lage et stort bål, der satt jeg og vamte meg så ringte lokalradioen, det var de kjekke jentene som jeg har snakka med før. Hadde da et fem min intervju med dem, koselig, godt jeg ikke kan høre stemmen min. Etter to timer var det blitt så stille at jeg kunne dra ut igjen. Stressa fælt med og få kajakken sjøsatt igjen, brukte sikkert 30 min bare svære steiner der jeg hadde gått iland og så hadde det jo også blitt fjære, fjæra her er helt enorm, snakk om mange meter. Været var fint en fin frisk bris i ryggen i mange mil deilig og endelig kunne slappe av i kajakken og alikevell komme greit fram.

Valgte Ulvsundet frammfor Sørøysundet for det er litt smalere og var nærmest der og da. Er to mil lenger men det går greit. Ulvesundet var bare nydelig masse små gårdsbruk på den ene siden og små fraflytta på den andre siden,var en del hytter og.Trærne har og begynt så smått og vise seg men det er ikke mye blader på dem. Fjelltoppene er og mye spissere og høyere enn langt der oppe i nord.Masse snø på toppene tror nok noe av det er isbreer.Skulle egentlig padla lengere enn jeg gjorde men tåken kom og da var det bare og slå leir på første og beste plass.Himmelskaret heter det her,svære fjell rundt,en elv og masse kreklinglyng som jeg drar inn i teltet,soveposen og i maten,alt er fuktig men koser meg .Litt vondt og skrive her ,har briller på meg og de dugger slik enten fra fukten i teltet eller for de sure sokkene som henger rett over meg.

Laga meg mat i teltet for første gang og idag. Liker det ikke men måtte, blei ivertfall godt og varmt så lenge det varte. Videre idag vet jeg ikke sikkert hva som skjer,kanskje jeg tar en økt visst tåka letter, er ikke tåke her men kan se bort der jeg skal mot Sjernøya. Har nok mat så jeg lider ingen nau. Ja nå har det gått noen timer med lesing, soving, spising og en liten tur ut måtte bare gå i teltet igjen. Får håpe det blir bedre i morgen. Me snakkes mvh Tom.

6 kommentarer:

 1. Øyvind Amundsen28. mai 2009 kl. 20:28

  Fine reportasjer fine bilder. Den ene setningen var uten punktum å varte i ett mintt. Jeg mistet pusten, men kom til meg selv igjen etter at Trygg slikket meg i tryne. Blir glad når du skriver. Ler godt. Kan du ta med et par ruller Tyskerpiggtråd til meg ? Å den kanonen ? Hadde passet fint her i Vigå !
  Lykke til videre. FANTASTISK ! :-)

  SvarSlett
 2. Hei igjen Tom!
  For noen fine bilder! Den reven er jo bare herlig! Skal si at den ene broren din mobber deg! Ikkje bry deg! Har kjefta på han! Ja, vi tenker mye på hvordan dette går. Høres både fantastisk og forferdelig ut! Ha det godt, Tom! Hilsen mor

  SvarSlett
 3. Kjempebra reisebeskrivelse dette her.Spennende å følge turen din.Har selv sett mye av kysten vår fra sjøen,og vet att du har mye å glede deg til nedover.Lykke til videre.(Har Øyvind lært å lese???)
  Svein Arne Dahl

  SvarSlett
 4. Heia, eg ler. Ser deg for meg med brillene og duggen, og ikkje treffe heilt knappene på tastaturet:)
  Måten du skrive på og bildene e heilt fantastiske! Siå de står alltid oppe, vente på neste innlegg!
  Adrian og ser deg heila tiå. Når me kjøre på siå av vann eller noe, (eg såg bestefar padla der).
  Kjempe stolte av deg, ver forsiktige!
  Nå kom sola og varmen her. Så eg stikke ut. Kos deg i regnet.. Klem fra Cato og Adrian

  SvarSlett
 5. Så fine bilder du tar =) Kejkt å se på.

  Nå har eg ferie fra skolen. Tog min siste eksamen i går. weeey=).. Kosikos

  SvarSlett
 6. Ser at du ligg værfast i Øksfjord.
  Smart valg når været er som det er.
  Hvis du ser opp i fjellet ovenfor eldresentret
  så ser du noen skredgjerder, Disse har jeg vært med på å bygge. Bodde da i telt oppe på fjellet.
  Der oppe er det en fantastisk utsikt over
  til Øksfjordjøkelen.
  Du får ha god tur videre når været løyer.

  SvarSlett