fredag 22. mai 2009

Tanafjorden

Endelig blei det tørkevær

Han her lå og kikka på meg i sanden.stilig

Tanafjorden

Etter en super 17mai hos Kjell og Ingvild var det tid for og sette seg i kast med den beryktede Tanafjorden,mye strømskavler,bølger og hurtig værskifte,alt dette blei jeg advart mot.En gammel dame sa tok meg på skulderen og sa jeg måtte ta hurrtigruten over.

Den 18 mai sa Kjell og Bjørnar hadet og jeg padla ut moloen i Berlevåg,ganske stor sjø så jeg måtte ganske langt ut for og sleppe de største dønningene.

Gikk veldig fint ,siktet meg inn på Slettnes fyr (trodde det var det) og padlet i veg.Turen over gikk kjempefint var superskjerpet hele veien.Padler bedre når du er litt redd.DEt var 28,2km til fyret ,når jeg nermet meg så jeg fire mann fra kystverket som var på fyret,jeg spurta opp til dem og spurte en om han kunne ta et bilde av meg på verdens nordligste fyr.Hæ sa han .der borte er verdens nordligste fyr.Å sa eg ,han lurte fælt kor jeg kom ifra.Han tok ivertfall et bilde av meg og fyrlykten Omgang.19 mai padla jeg mot Slettnes fyr,da jeg nærmet meg så jeg at det var masse sjø som brøyt måtte da gå en stor omveg for og komme rundt.Etter og ha runda Slettnes bar det videre til Kinnarodden(europas nordligste fastland)my sjø rundt der.Da jeg endelig klarte og runde odden så jeg en nydelig sandstrand.Det er ubeskrivelig deilig og kunne sleppe taket i åra etter mange timer med padling.Kom i land slo opp teltet og laget meg suppe var ganske trøtt.Hørte litt på lydbok men sovner altid når jeg hårer på den og husker aldri hvor jeg var henne,det skjedde jo nå og.

Fikk sett et glimt av midnattsolen og det var et flott syn,men kaldt er det ,skulle drikke litt på natten tok da drikke posen men den var frøse,gledermeg litt til og komme til litt varmer strøk.Får liksom ikke tørket noen ting skikkelig.Stod opp i åtte tiden og var klar til Laksefjorden vinden var på min side endelig,Laksefjorden gikk unna på ca fire timer,kom da fram til Sværholdt.Det er en halvøy midt i Sværholdt havet.

Kom greit iland kan det der nå.Gikk meg en tur på toppen og speida over Porsangerfjorden til Honndingsvåg.Snakket med Lars Isaksen som er en ivrig padler om å møtes der i morgen. La meg til og sove i ei løe som stod åpen etter og ha snakket med Lars.Det ulte og knirka hele natten felte litt etter og ha sett alle disse skrekkfilmene.Hadde og en rev på besøk rett utenfor.Ja naturen her oppe er helt rå,må oppleves.

Dagen etter var det i fint driv over Porsanger fjorden til en Bøkfjorden for og møte Lars.DEt var deilig og komme iland.Lars var og er en kjempe kar ,han henta meg og kajakken på henger,kjørte til Honndingsvåg og inn med meg til varm kjøttsuppe og et godt varmt bad i svært badekar.Det var deilig kan dere tro.Lars og Bjørg (kona til Lars) sa vist jeg ville kunne vi kjøre til nordkapp etter på,det sa jeg selvfølgelig ja til.

Turen ut der var flott fikk tatt noen flotte bilder,så den nyeste filmen om nordkapp og værene rundt helt enormt,kjøpte meg en t-shirt som suvenir.Kom hjem i tolvtiden da var jeg trøtt.

Stod opp i nitiden idag og rusla inn mot byen for og handle litt,senere idag bærer det videre til nordkapp der jeg skal overnatte.

Takk igjen for alle de kjekke komentarene på bloggen ,jeg leser dem både to og tre ganger,er ikke så lett og svare på alle men jegleser som sagt alle.

Mvh Tom
Ps min mor blei 75år igår gralla med dagen.

12 kommentarer:

 1. Hei vennen,

  Jeg er veldig glad for at de harde lange fjordpasseringene er over og at du nå etter hvert vil få litt ly av flere øyer. Ønsker deg God tur rundt Nordkapp. Misunner deg litt den :).... Setter også stor pris på at du kontakter meg når du har anledning.

  Glad i deg! :)

  Vivian

  SvarSlett
 2. Hei pappa,

  Utrolig kjekt å lese kossen du har det, syns du har blitt flike å skrive, leve meg skikkelig inn i alt du skrive. Også e det godt å vite at du e forsiktig og ikkje tar noen sjanser.
  Syns det va så kjekt når du ringte, men andre gang du ringte va meg og Camilla på kino så eg kunne ikkje ta an. Prøvde å ringe opp igjen men det gikk ikkje. Ha en riktig god tur rundt Nordkapp :-)

  Tenke masse på deg, og savne deg.

  SvarSlett
 3. haha.. du og de der steinane så kikke på deg. Synd du ikkje konne ta me deg dette spøkelse hjem og setta ann på peisen. Kosa deg masse vidare på tur.. Kjempe kjempe gla i deg =)

  SvarSlett
 4. Hei Tom... Du får gi slipp på våtværet der oppe å komme deg sørover. Forresten smakte boks tomatene GODT...Mooaahaaaaa.

  Kai

  SvarSlett
 5. Hei Tom.
  For en supertur du har gitt deg ut på! Spennende og følge med på hvordan du har det underveis, er jevnlig inne og leser. Du skriver jo som en proff, det va det jeg visste at du var rette mannen som skretær i brannheim styret :-) Synes du gjør en kjempebragd. Pass på deg sjøl og all mulig lykke til videre.

  SvarSlett
 6. Hei igjen, glemte bare å nevne hvem forige anonym (16:42) var, kolega og nesten nabo. F.B.

  SvarSlett
 7. Hei Tom
  Gratulerer med dagen, nå er du kommet til Nordkapp, nå er det bare rett ned - på kartet. Jeg ønsker deg lykke til videre.

  SvarSlett
 8. Kristian Knudsen22. mai 2009 kl. 20:33

  Det går unna skal eg sei!
  Fått någe fisk forresten? Tippe det lure någen herlige steikepinner neri dypet.

  Mvh
  Kristian Knudsen

  SvarSlett
 9. Sørlendingen har ordet igjen, Ja, nå må du snu og se til å komme deg Sørover,her er det snart sommer med fine temperaturer.Har du propell siden det går så unna mwd deg,du er alt på Nordpolen, ja der har mi au vært, men det er lenge siden.Du må da bli litt sår,håper du ikke får gnagsår av å sitte.Det skal bli artig å lese boka om turen din.
  Hei så lenge

  SvarSlett
 10. Hei Tom! takk for hilsenene til daGEN MIN! Alle var her i dag, men vi savnet deg! Tenker masse på deg og følger med hele tiden. Tante og kusine frA cANADA hilser så mye! Be careful, Tom! Mor

  SvarSlett
 11. Kjære deg storebror.
  Beklager at jeg ikke har skrevet før, eller dvs. Jeg har skrevet flere ganger men ikke fått meldingene på trykk. Har nå omsider snakket med resten av fam.som er blitt noen resere på PC. it-freaks.Det er helt utrolig det du har prestert til nå ! At det går an ! Følger med på deg sent og tidlig, og det siste jeg gjør før jeg sovner er å bruke den nye I-PHONEN (vanskelig, skulle blitt kurset av deg !) for å se om det er noe nytt om deg og din ferd. Har vist siden din til mange. De synes du bare er helt fantastisk! Ikke ord for det. Og noen av nordlendingen i koret fikk tårer i øynene da jeg viste bilder og blogg fra 17 mai !
  Ikke bare er det alle de store opplevelsene du skriver om, og alle bildene du viser, som gjør inntrykk. Men alle de herlige detaljene du legger merke til ! Helt typisk deg, Tom. Det er så godt å kunne følge med deg på turen. Du får ha en riktig god tur videre og "kjør" forsiktig. Klem Klem fra meg og resten av fam.
  PS. Sant som mor sa;vi savnet deg i dag Tom .

  SvarSlett
 12. Hei Tom,
  Eg må sei at du e gode. Håbe at det går liga bra neriønå kysten og. Eg e faktisk litt misonneligge
  itte kvert når eg lese alt det du oppleve onna veis. Du e knallgoe te å skriva. Goe tur vidare.

  Koffa

  SvarSlett