søndag 17. mai 2009

Noen skikkelig harde fjordkryssinger

Hallo igjen .

Endelig på nettet igjen, rart hvordan du savner elektronikken når du er blitt vandt med den. Har hatt noen knallharde økter over Persfjorden, Syltefjorden. Etter Vardø kom jeg omsider til Presnæringen en bukt med rullesteinstrand, litt balet å komme iland men begynner og bli vandt med det. Slo opp teltet og slappa av litt før jeg tok en to timers fjelltur. Så både fjelljo, rein, ørn og døde lemmen. He mye mat til rovfuglene. Det var et fantastisk terreng og gå i. Etter turen var det i soveposen og lese litt, men duppa av hele tiden så da var det bare og legge seg.

Om morningen etter var det mye vind så da blei det en tur til på fjellet. Vinden minket ikke så da var det bare og krype inn i teltet igjen. Etter en stund hørte jeg plystring utenfor og sa hallo er det noen der. Da var det Terje Jacbsen som der og lurte på om jeg vill være med i hytten hans og drikke kaffe og varme meg litt. Jeg takket ja og vi hadde en hyggelig prat og god kaffe. Han jobbet som brannmann på Vardø flyplass. Klokka blei fort tolv og vi tok en liten kjøretur før jeg krøyp inn i teltet igjen.

Starta padlingen i 6tiden, rolige forhold over Persfjorden til Havningberg, så begynte skikkelig urolig sjø med dønninger og bølger om en annen, måtte skikkelig kjempe meg fram til Svartnebbukta. Der hadde jeg en lang pause med et enort bål av russisk driv-ved, det er enorme mengder av det her. Etter mange timer tok jeg fatt på Syltefjorden, ca 10km.

Begynte bra her og men en to km fra land på andre siden kom det noen kastevinder jeg aldri har vært borti før. De kom så en kanonkule ned fjellsiden og da var det bare og bøye seg ned og holde på åra, hadde vel en 12-15 slike før jeg omsider nådde Russevika. Da jeg skulle iland her og det måtte jeg,var helt gåen. Padla rolig innover og hadde noen svære dønninger bak meg, velta meg ut av kajakken og drev inn med den til jeg fikk fotfeste. Kom da rimelig greit i land trodde jeg. Hadde fått kajakken litt opp så slapp jeg den for og hente noe drived til og dra den opp på var det en bølge som dro den ut igjen, jeg stupte etter den og fikk heldigvis fatt på den igjen, til alle andre kajakkpadlere så er denne bukten IKKE bra hverken til camping eller ilandstigning.

Teltet gikk det nesten ikke ann og slå opp da kastevindene var enorme, det var helt nifst. Omsider klarte jeg og få opp teltet og la meg uten og spise noe var for trøtt til det. Sovna i bråket og lå nesten i tolv timer i soveposen,og klarer jeg det da er jeg sliten. Men man lærer og noe av det, slå opp leir før du er så trøtt.
Dagen etter kom jeg som sagt til Makkaur -fyr det var herlig og se det. Der var jeg et døgn med turer til fyret og til gamle tyske stillinger, Makkur bygd var een liten plass under krigen hvor tyskerene hadde mange stillinger utover Båtsfjorden, da krigen var over brandt de det ned, alt sammen. Leirplassen min på Makkaur-fyr var under en havarert båt skikkelig koselig.

Ha det fint alle sammen.

Tom

7 kommentarer:

 1. Øyvind Amundsen17. mai 2009 kl. 21:27

  FANTASTISK !!!!!

  SvarSlett
 2. Så kjekt å lesa om opplevelsane dine. Så kjekt at du skrive så mye!! leve meg sjikkelig inn når eg lese. Og enige med bestemor, va skummelt og lesa når du va på havet. Kejmpe gla i deg!!!

  SvarSlett
 3. Ja når du seie at du e sliten så må det vera reelt,trodde ikkje du konne det ordet!!
  Knut the farmer.

  SvarSlett
 4. Hei Tom
  Det hørtes fryktelig ut med de kastevindene og jeg som følger deg trodde du hadde rent sommerføre etter værvasla på yr...men etter som din samboer sier så er ikke de varsla å stole på,så da har jeg ikke annen komentar enn at IKKE ta sjanser

  Spent Sørlending

  SvarSlett
 5. Hei Tom,
  Utrolig kjekt å lese det du skriver, det høres vannvittig spendende ut. Ønsker deg fortsatt god tur og husk å ta vare på deg selv.
  Hilsen Jan og Lissy

  SvarSlett
 6. Hei Tom
  Du skal vite at vi på http://www.padleforbundet.no/forum/index.php?topic=4218.0 følger spent med på turen sørover. Hadde vært fint om du kunne oppdatere oss litt der også.

  Svein

  SvarSlett
 7. Hørtes skummelt ut med bølgene og vinden, du må vær forsiktige!! Men vet du klare deg, du e så gode. Kjempe stolte!! :-)

  SvarSlett