søndag 17. mai 2009

17 mai i Berlevåg

17 mai toget i Berlevåg

Hei igjen.

Ja nå er jeg i Berlevåg kom der i ni tiden igår etter en knallhard etappe fra Makkaur -fyr til Berlevåg, 4,1mil. Du kunne se hele strekket så det var fryktelig langt. På kaia i Berlevåg stod
Kjell og Bjørnar og ropte Amundsen Amundsen. Hæ eg kjenne ingen her men det må jo være meg de mener. Det viste seg at Vivian (min kjære sammboer) hadde tipsa dem. Kjell er varabrannsjef her i Berlevåg.

Så var det lossing av utstyr inn i bilen og plutselig var jeg ren, uten skjegg, lukta ikke russisk driv-ved, mett og rene klær. Det var helt fanntastisk, samboeren til Kjell, Ingvild stod og laget kake og boller til 17.mai festen.
Var borte på idretshallen og spiste smørbrød og kaker, så bar det hjem til kaffe, middag og prat og så virka ipoden plutselig. DÅ blei eg glad. Nå skal jeg bort igjen for og høre på Berlevågs mannskor synge.

Berlevåg Mannskor

Ja nå har jeg vært og hørt på fin musikk og dans. Kjøpte lodd og. Mange her sier at Tanafjorden som jeg skal erobre i morgen kan være skummel når isen har gått i Tanaelven, men er været ok så starter jeg i morgen tidlig.Tror ikke fjordkryssingen er verre en det jeg opplevde i idrettshallen. Speakeren sa plutselig om noen hadde lagt merke til fremmedkaren som gikk rundt og tok bilder. Det er Tom Amundsen fra Sandnes som er på vei rundt Norgeskyst, jeg måtte da reise meg opp og alle klappet ca 500 stk ,jeg trodde jeg sko dø.
Såg litt bort på Kjell og han smilte bredt. Puh. Ja ja satt der ganske svett videre. Dere som kjenner meg ler nok godt nå tenker jeg. Senere skal vi på en liten kjøretur for å ta noen bilder så er det kveld. Takk Kjell og Ingvild for en super 17 mai, er evig takknemlig.

Håper alle hjemme har hatt en fin 17mai, spesielt mine aller nærmeste.

Hade bra alle sammen.

9 kommentarer:

 1. Bitte-lillebror (ikke i høyde)17. mai 2009 kl. 21:42

  Eg e mektig imponerte. Eg trodde EG va flinke så sykle fram og tebage te jobb (av og te), men det e jo ingenting i forhold te deg (men så e jo eg myyye yngre og)!
  Kjekt å lesa alt du e med på. Får nok mange flotte opplevelsar. Lykke te videre.

  SvarSlett
 2. Tom, Tom!
  Du e nr 1! Var heilt nifst å lesa det du skreiv om de fæle kryssingene! Men me trur du takle det bra, slik me kjenne deg! Kjekt at du fikk feira 17.mai! Tenkte på deg i dag! Følge med deg i mårå! Godnatt! Mor

  SvarSlett
 3. Hei Tom.
  Leser at det går bra med deg oppe i nord,etter noen harde fjordkryssninger.Det er bra at du setter sikkerheten veldig høyt når du er på havet.Du for jo tid til noen turer på land og,det er jo bra.Meget fine bilder og mange bra innlegg på bloggen din.Du har stort talent for skriving av innlegg(dette har du holdt skjult lenge)Kan du skrive litt om utstyret ditt,holder det som er blitt sagt.Når det gjelder livet på stasjonen så går det som vanlig,men du er samtaleemnet.Det er mange så følger med på bloggen.Når vi vil høre noe løye om turen så drar vi i gang Sverre(kollega)da for vi det vi vil høre.(intern humor)Men ellers så fungerer Spoten din,opp mot meg og David.Og Rikkien spør om du bruker åren(treåre) han laget eller går den på bålet ved kaldt vær? Han er veldig opptatt av sånt.Jeg ringer i slutten av uka. Petter N.

  SvarSlett
 4. Hei Tom
  Hørte om bloggen din på fjedle i heljå. Du satse friskt, og det virker som det går meget bra med turen så langt. Eg trur me må blåsa liv i whiskey & conac klubben når du har fullført. Men då må du lova å ikkje kryba ud vinduet.... Lykke til videre Tom. Komme te å følge med hele veien sørover.

  Ole Morten/Frøyerveien

  SvarSlett
 5. Så kjekt at ipoden virke. Håbe ann virke fortsatt.. hehe.. Savne deg!!! Men du må kosa deg på turen.

  SvarSlett
 6. Ellen Samuelsen19. mai 2009 kl. 17:45

  Hei Tom
  Trivelig at du ville feire 17. mai her hos oss i Berlevåg. Lykke til videre - og velkommen tilbake!
  Hilsen speakeren på idrettshallen!

  SvarSlett
 7. Ohoi Amundsen.
  Berlevaagnytt.com fikk et lite intervju med deg, men vi glemte å spørre om du er i slekt med Roald Amundsen???

  Her er link:
  http://www.berlevaagnytt.com/content/view/1266/1/

  Mvh Bjørnar i
  berlevaagnytt.com

  SvarSlett
 8. Hei =) Dette er datteren til Tom. Jeg tenkte jeg bare skulle svare på det, siden pappa kan være litt vanskelig å få tak i. Han får ofte det spørsmålet. Vi er i slekt med Roald Amundsen, men det er laaangt ute. Tror Roald Amundsen var søskenbarn eller tremenning til pappas oldefar... hehe

  Mvh Camilla Amundsen

  SvarSlett
 9. Øyvind Amundsen21. mai 2009 kl. 22:57

  Stemmer det Milla. Søskenbarn av hans oldefar :-)

  SvarSlett