lørdag 23. mai 2009

Alca torda, Fratercula arctica og flaskepost

Mange fine steiner
God kveld.......

Sitter her på en stein og kikker på en oter som leker seg rett nedenfor,stilig. Her oppe i nord er det som og være i en kjempestor dyrehage, det kryr av dyr og fugler.

Forlot Horvika i morges i et nydelig vær med stød kurs mot nordkapp,rundet kappet etter ca 25 minutts padling, det var litt magisk endelig ferdig med noen av verdens hardeste havstrekk. Så Tappan etteren stund. Da jeg nermet meg krydde det av lunde, alke, måker og syv havørner. Den ene ørnen var nyskjerrig på et eller annet i havet, jeg padla mot stedet og der kom det opp en diger hale som plaska og plaska mot vannet. Blei litt skjelven vet ikke helt hva det var, kanskje en diger kveite, brugde stort var det ivertfall. Det kom og tre tumler ikke langt fra meg heller.
Lundefugel han her så litt forkommen ut.
Alke
Da jeg kom fram til Tappan tok jeg meg en rusletur og så alker og lunde opp i skråningen, havsulene var der og de letta og begynte og drite som bare det, jeg måtte evakuere straks. På vei tilbake så jeg en olden flaske med et stykke papir i. "hm hm,hva er dette?" jammen var det flaskepost. Jeg åpnet flasken og der var det en lapp der det sto at denne flasken var kastet fra boreriggen Visund vest av Florø 13-5-2003 med navn og telefonnummer. Jeg ringte med en gang og da jeg fikk kontakt og fortalte det blei han helt stum forstod det ikke helt. Vi lo begge og blei enige om å holde kontakten nedover. Når jeg kommer til ham om en måned eller to får jeg kanskje dusje.
Brevet i flasken

Laga meg forresten et lite bål og i kveld da gikk "ønnikken" rett på bålet, ein blå falma stygg en. Vivian e nok gla for det tenker jeg. Har og vaska klær helt alene, da ble også en ull bukse jeg har lånt av Vivian bitte bitte liten, rart det deranne. Eg lere aldri og vaska riktig. I morgen må dere ta dere en tur til havet/fjellet og ta med ipoden og sette dere ned og høre på disse sangene. The Story med Brandi Carlile og The Cranberries med sangen Dreams. Det er disse jeg hører på hver dag/kveld når jeg sitter og ser utover dette fantastiske landskapet her oppe. Blir liksom ekstra sterkt når du får fin musikk til. Bare prøv.
Opps nå kom det en hund her og snuste meg i nakken sallan eg skvatt, der komme eiaren og. Får snakka litt med han. Men me snakkes imårå. Carina og Camilla .........ver snille i helgå.

Tom på Maasøy.

9 kommentarer:

 1. Hei igjen onkel Tom. Finurlige greier, det med den store halen. Men det var sikkert bare en gullfisk:-) Tøffe flaskeposten fra 2003, og flotte bilder av lundefugler og Alker. Håper du får en flott tur videre og lykke til:-)

  SvarSlett
 2. Hei Tom!
  Fantastisk å høre at du er på Måsøy. Hvordan gikk det med hunden og mannen. Ville de snakke med deg??? Håper du får fint vær i morgen også.
  s you understand, so are we talking about you very much. Far bærer på kartet hele tiden! Good luck videre! GodnaTT! Hilsen mor.

  SvarSlett
 3. hei Tom!

  Fint at du synes magerøya var fin!
  mange her oppe ønsker deg lykke til på reisen:-D

  hilsen en Honningsvåging:-)

  SvarSlett
 4. Hei Tom.
  Har vært i bryllup å skrytt av hvor flink du er.
  Brudgommen hadde noen frekke tanter som ønsket deg velkommen på Averøy på sunnmøre.
  Den flaskeposten må bare være spill for galleriet.
  Du gjør alt du kan for å få oppmerksomhet.......
  Stå på Tom, e stolte av deg...

  SvarSlett
 5. Skal prøve å holde deg oppdatert
  værmessig så lenge som mulig.
  Holder på å planlege en tur i kajakk selv.
  Ikke i nærheten av din men dog.
  Vi snakkes.

  SvarSlett
 6. å helledussen , flaskepost og greier.
  JA, eg tippe mamma ska ud å feira at du har brent den unikken ;-)

  Lykke te vidare :-)
  kooooooooooooooz ei du komme te å få klem av når du komme hjem om 4 mnd.

  Vanja : - )

  SvarSlett
 7. Herregud for ein fart på deg. Plutselig va du med Hammerfest ein plass... E jo ikkje lenge t du e hjemma..hehe =) Savne dge masse pappa..Tenke på deg kver einaste dag! Og e inne på siå d vertfall 5 ganger t dagen. hehe.. Kejkt ålesa alle kommentarane folk legge ud.

  Lykke t vidare! Kos og klem

  SvarSlett
 8. Øyvind Amundsen26. mai 2009 kl. 15:58

  Slår deg Milla. Eg e inne 15 :)

  SvarSlett