fredag 8. mai 2009

Telenor og måsegg

Hei alle sammen.

Kom fra til grense-jacobselv i ett tiden igår (7mai), de to sjåførene mine kjørte som noen galne trailersjåfører som kun hadde kjøretid ikke hviletid. Pressa de te og ta noen timer søvn på Finnmarksvidda, Bjørn tok soveposen og la seg ute, Egil og meg i bilen. Etter ca halannen time våkna vi i bilen. Bjørn sov forsatt, blei enige om og vekke ham med en pinne i øret, han letta en halv meter i soveposen, han trodde det var en grevling, me lo i en halvtime.
Videre bar det til Kirkenes, handla det siste der. Hadde glemt nødrakketer i Tromsø og ingen hadde i Kirkenes. Da spør man på brannstasjonen, jo ganske rett brannmann Hans Arne kjørte to mil for og gi meg en, kjempe grei kar.

Framme på grensen lossa vi bilen tok bilder og så kjørte trailersjåførene. Blei ganske tomt. Tok meg en times spasertur rundtomkring, flott plass. (Skal legge ut bilder senere glemte ledningen i kajaken).

La meg tidlig, stod opp ca fem pakka i kajakken og presis kl0608 8mai tok jeg mine første padletak. Forholdene var fine. Blei ca 3,8mil, så nå ligger jeg på en liten øy i Varangerfjorden som heter Kim (oppkaldt etter han i himmelblå tror eg) som er 42 meter over havet og på toppen der har jeg teltet. Det kom to menn i en liten båt når jeg satt nede med sjøen og spiste, de kikka veldig på meg. Snakka me de senere og de var der for og samle måsegg, sa jeg måtte prøve. Kok dem i 15 min da blir de best, de må ligge beint i gryta vist de vikke gjør det så er det unger iegget. Jeg sa javel at jeg skulle prøve men visste innderst inne at eg ikke vil smake på det nei.
De hadde sett teltet og lurte på om de sko gå iland, trodde jeg var en vitenskapsmann som tok prøver av ditt og datt, kom litt på lotten då ja.Så var det trådløst nettverk,har prøvd i to dager nå men får det ikke til. Ringte telenor ikveld snakka i en halvtime prøvde på alt og vips så er alt iorden. Eller ikke alt, ipoden virker ikke lenger får se hva jeg gjør med den.

Ha det fint me snakkes senere Tom.

12 kommentarer:

 1. Kristian Knudsen8. mai 2009 kl. 22:44

  Kult! Da er du i gang!

  SvarSlett
 2. Heisann Tom
  Må jo bare skrøyda litt av deg, seie det å har alltid sagt det....du e den tøffaste;)
  Håbe du kose deg, å at alt går bra. Ska kryssa fingrane for flott padlevær.....sol å beint hav;)
  Ha ein fantastiske natt på holmen, å ein videre goe tur i mårå!
  Hilse fra Kjersti(mitt kjære søskenbarn fra Haugesund.....så har någen fine bilder av seg sjøl i ein havkajakk;) Ps! Hu seie hu har hatt någen kjempefine opplevelser i havkajakken;)

  Klem
  Alfhild Randi

  SvarSlett
 3. Hei Tom.
  Utrolig å lese om din skildring fra første etappe. Hadde deg online på storskjerm på jobben i dag. ALLe e med på ferden. Du skrive så levende. Gleder meg til å førge resten av turen. Tini vil ta kontakt. Klem storesøs.

  SvarSlett
 4. Hei Frekke. Ka farsken,mack og måsegg e jo ein nordnorske tradisjon så du ikkje ska kimsa av. Vis respekt for d å prøv sånn at du blir godtatt av folket. Kjekt å hørra at du e igang. Tenke d jekk någen tankar jønå knollen på di fysste åretagå. Me fylle me deg som vanlikt men husk: Safety first. Pinne i øyra,trodde d va grevling. Eg ser an for meg å ler ennå. Go knall.

  SvarSlett
 5. Heisann =) Prøvde å skriva ein kommentar igår, men ser at den ikkje har komt med. Off, virke ikkje ipoden? Sikker på at der e mer batteri ;P hehe..

  Følge me på Spoten heile veien. må inn konstant og sjekka.. hehe.. E så stplte av deg. Pappa e kule ... hehe

  Kos deg masse på turen. Glede meg t du komme hjem igjen. Kos og klem fra Camilla

  SvarSlett
 6. Så kjekt å lese kossen du har det. Håpe du har det fint, og at du finne ut av ipoden. Me så har lagt inn så mye kule musikk te deg. Fortsatt god tur :-) Kleeem

  SvarSlett
 7. Øyvind Amundsen9. mai 2009 kl. 15:44

  Fantastisk ! Vadsø kl. 13 !!!! Å det lange strekket. Været bra, gode vindforhold eller bare rå muskelkraft ? Godt du har noe fra meg !
  SPOT-check`en funker ivertfall. Stå på !

  SvarSlett
 8. Hei på deg Tom.
  Tenke du har en deilig følelse nå når du endelig e i gang :-)
  Tankefull og spent e du nok og.Vær ydmyk for vær og vind,så får du en fantastisk tur!!!!
  Nyt øyeblikkene dagene og turen.
  Klem JPL

  SvarSlett
 9. Hei Tom
  Kjekt å se deg i aksjon.
  Følger nøye med på Spoten hvor du befinner deg, går deretter inn på yr.no for å danne meg et bilde av værsituasjonen du befinner deg i.
  Bra marinogram på yr med bølgehøyde, strøm osv
  Synes du fyker fort avgårde, eg trodde det var lange avtander i nord.
  Tenke på deg der du sitte i teltet ditt, har forresten spist ein diger porsjon pinnekjøtt!!
  Du har vel noe kvess du og, tenke eg.
  STÅ PÅ TOM

  SvarSlett
 10. Va inne å kikka litt på statestikken din. Syykt mange så har vært innom de siste dagene. Spesielt i dag=) hehe.. Mange så fylle med på turen.

  SvarSlett
 11. Hei Tom! Kjempekjekt å følga med deg! E inne på spot'en å ser heile veien. Du e goe! Håbe du kose deg og at alt går fint!

  SvarSlett
 12. Ja, Tom! Me og følge med deg! Til og med din tremenning, Steven, fra Chicago, følge med!Tenke på deg heile veien. Good luck! Me e stolte av deg! Far går rundt med kartet øve alt! Spør og spør! Stor klem fra mor

  SvarSlett