lørdag 25. juli 2009

Lindesnes

Fovell og KvitsøySirevåg-Ryvingen 025

Endelig kom jeg fram til lindesnes,kom der igår i halv ti tiden.Har været noen harde tak ned hit,men klarte det.Er kjempe stolt av meg selv.I moloen på Lindesnes blei jeg møtt av fyrvokterassistenten og en fotograf som skulle ha utstilling på fyret.De sa jeg måtte skrive meg inn i en bok de har om alle som har gått,padla,syklet osv.Fikk og besøk av fire staute karer fra jobben min Rune,Tor ,Martin og BJarne.Det var kjempe kjekt og få besøk av dere.Etter mye prating måtte gjengen fra jobben dra ,jeg slo opp teltet i mørke for første gang.Da det var ferdig satte jeg meg ned ved et sjøhus,meg og en frosk.Plutselig kjente jeg noe vått på kinnet,hm hm,tøffe gutter feller vel ingen tårer?…….Jo de gjør det og heldig vis for det.Var vel helt utlada og stolt og glad over å ha nådd et av delmålene for mitt lille eventyr.

Fovell og KvitsøySirevåg-Ryvingen 035

Litt om dagene før Lindesnes.Blei liggende værfast rett sør for Egersund en liten dag.Stod opp om morgenen og fant ut at jeg kunne ta en tur inn til Egersund så lenge det ikke blei noe padling før kvelden.Gikk en kilometer over fjellet til jeg kom til rv44.Haika så,fikk haik med bil nr 3.Luktet ikke så ille av meg da supportingteamet hadde dusja meg på Ognatun dagen før.Rusla litt rundt der så ringte jeg til Eivind og spurte om han ville ha besøk,han kom med en gang.Da vi kom til hytta hans spurte han meg om jeg ville dusje,luktet vist litt alikevell.Hadde noen fine timer der.Bjørg hadde gebursdag så da blei det kake og kaffe.Etter fire timer kjørte Eivind meg tilbake og jeg rusla mot campen min igjen.Været blei sånn passe i sekstiden.Padlet utover men det var et skikkelig slit,motstrøm og høye bølger.Klarte noen mil før jeg slo leir på noen holmer utenfor Sogndalstrand,tror det var naturreservat men en i havsnød må jo få bo der.Sov under åpen himmel den natten,skikkelig deilig.Kikket på stjernene og følte meg heldig igjen.Morgenen etter var det på ann igjen.Været var ok men store dønninger og mye motstrøm.Et supert langt strekk til Lista ble det.Kjøpte meg noe god mat der og spiste godt før neste økt.

Fovell og KvitsøySirevåg-Ryvingen 011

Etter god mat var det ut i bølgene igjen.Lista er et nydelig område.Ligner litt på Jæren men kansje enda mer forblåst.Fine grønne enger,rullesteinsstrender og masse skjeive trær.Stykket Sirevåg_Flekkefjord er også flott.Store fjellpartier med en rølig glød i når solen skinner på dem,men lite plasser og gå iland.Kom meg litt videre da den største bølgen på turen til nå brøyt over meg.Fikk den rett i håve fortod ikke så mye men kom like hel ut på andre siden,artig opplevelse.

Fovell og KvitsøySirevåg-Ryvingen 017

Padlet så videre mot Lindesnesfyr.Såg og en Havhest igjen,det var et herlig syn,snirtet båten som den gjorde det i Finnmark utallige ganger men denne kom ikke tilbake,så ut som den kikket på meg i forbifarten og sa,dette klarer du uten selskap fra meg.Såg og en Havsule over meg.Kom litt på låtten da jeg krysset fjorden inn til Farsund.For mange år siden skulle en gjeng hente Dajar,båten til David,han hadde kjøpt den der.Tror vi var tretten stk.Kom ombord med god mat og drekke.Fant ut at det luktet litt reke og gammel disel ombord så vi måtte vaske litt før vi dro.Fant og en del blader av ymse slag pluss noen gamle ønikker fra rekefiskeren.Viste seg det at konen til David,Anne finner stadig ønnikker i båten.Men ,dro utover og alle hoia og koste seg til vi rundet Lista.Den ene etter den andre blei grønn i trynet,spydde og jamret seg.Jeg blei ikke dårlig.Holdt på og le meg skakk da den ene etter den andre ropte på elgen.De holdt på og kjølhale meg da jeg spurte om vi kunne stoppe og fiske litt.NEI;ME VIL HJEM FORT sa de nesten i kor.DEt blei en opplevelserik båtur som jeg elsker og snakke om.Skogsmatrosene og meg på tur.

Fovell og KvitsøySirevåg-Ryvingen 017

Fovell og KvitsøySirevåg-Ryvingen 041

Sitter akuratt nå ved Ryvingen og blogger,været er kuling og sol.Vinden er i ryggen men kan bli slitsomt i lengden og surfe.Tar noen mil til om en stund.Takk til dere alle som enda er med meg på turen vi snakkes.

Farstad,Fjørtoft 3-4juli 022

Mvh Tom

13 kommentarer:

 1. Sååå kjekt å lesa... Nå e du snart i mål, og eg glede meg t å få Pappa hjem igjen. Savne deg masse, sjøl om eg "nettopp" traff deg. Nå må du bare passa deg for de skumle fritidsbåtane så kjøre så fort på sørlandet. kjempe gla i deg !!

  SvarSlett
 2. Hei Tom.

  Hyggelig å få med at turen forbi Ryfylke og Jæren var suksess. Hører at flere og flere av mine "kjenninger" leser og hører om turen på radio og aviser. Sjøl e eg glad Øyvind tipsa meg tidlig, slik at eg har fått med meg hele oppladningen din og turen lang hele kysten.
  Artig å lese om familien Amundsen med venner som tok imot deg på Kvitsøy. Et godt knippe med skikkeli hyggelige mennesker den der Amundsen-klanen gitt...
  Kos deg videre på sjøen, håper du får masse fint sommervær resten av turen!!!

  Hilsen
  Morten Ree

  SvarSlett
 3. Hei Tom og takk for sist. Var glad da vi så at du campet på Ølberg. Fin tur til Danmark. Leste om deg i avisen på internett. Mange der nede sa de hadde fulgt deg på turen. Fotballen gikk bra for vår del. Pokal og greier til jenter 13. Håkon og de ble slått ut på straffe i A-sluttspill. Klem

  SvarSlett
 4. Heia Tom!
  Fantastisk!
  Hilsen asse, Elena, mor og far.

  SvarSlett
 5. Tom, takk for enda et herlig reisebrev. Blir så rørt ! Og så savner jeg deg sånn. Hadde håpet og få møtt deg en plass. Vi har vært på en natts camping med fam og hund. Tankene var hos deg. Tror du er litt bedre utstyrt enn oss. (Kissa og Cecilie våknet på en hver sin punkterte luftmadrass, he he )Ser du nærmer deg Grimstad. Du er bare en reser. Og de tøffe takene ute i havet! Imponerende. God tur videre. Følger med deg. Kle, fra Lillesøster & co.

  SvarSlett
 6. Awwwi så søtt , tøffe gutter feller tårer.
  lykke til videre Tom, gleder meg til å se deg igjen ! :-)<3

  SvarSlett
 7. Hei :-)

  Då va eg endelig hjemme igjen te å lese på bloggen din, to fine innlegg du har skrevet om både kvitsøy og lindesnes. Du har komt te Lindesnes allerede, e kjempe stolt av deg, men tvilte aldri aldri på at du ville klare det. Glede meg te å ha deg hjem igjen!!! :-) Då blir det hjemmelaget pizza og grilling i peisen utforbi :-)

  Fortsett å vær forsiktig! Kjempe glad i deg!!!

  SvarSlett
 8. Hei Tom

  Jammen har Vivian kustus på deg. Med den farten du holde nå, så blir det nok konsert på dere.
  Med alle fine reiseskildringer så lure eg kor turen går neste sommer. Kjenne eg deg rett, så har du nok noe mer som du vil oppleve.
  God tur videre, det er ikke "langt" igjen nå. Du e heilt råe

  SvarSlett
 9. Hei Tom, du e bare råe må jeg å si- men nå må du passe deg for disse råskinna med flere hestekrefter enn hjerneceller på sørlandet og i indre Oslofjord. Følger med på bloggen hver dag:-) det blir nok konsert med Vivian med den speeden.
  Hilsen Anne-Lise

  SvarSlett
 10. Hei Tom
  Jeg har nesten ikke ord for det du gjør, du er ikke bare en tøffing, men også en god formidler.
  Jeg følger med på bloggen din og gleder meg. Nå har du snart målet i sikte. En opplevelse for livet!
  Padlehilsen fra Sveinung

  SvarSlett
 11. Hei igjen!
  Ja, det er spennende når du nå nærmer deg far sitt hjemsted! Lurer på om du treffer noen på ferden i Telemark fylke! D u kjenner deg kanskje igjen noen av stedene der du tilbragte så mange somrer!
  Håper det! God tur videre!
  Hilsen far og mor.

  SvarSlett
 12. Har vært borte ei stoind.
  Har vært inne på hytta, ka æ har gjort dær??
  jo det skal æ si: æ har padla fjorden roindt i lag med bror og sønn min.
  To hærlige tura ble det.
  Alle plassa vi va innom hadde med mine forfedre å gjøre.
  Stå på Tom, du har vænna og familie bak dæ.
  En kjæmpe hilsenfra oss hær oppe på 71*.

  SvarSlett
 13. Øyvind Amundsen29. juli 2009 kl. 18:29

  Ta mer morrobilder av deg selv......

  SvarSlett