tirsdag 11. august 2009

Et fantastisk eventyr er over

Nå har det gått noen dager siden jeg kom iland i Strømstad. Litt rart har det vært og ikke pakke telt og utstyr i kajakken om morgenen. Det var utrolig kjekt og møte alle i familien igjen etter 90 dager i kajakken.

Oslofjorden-hvaler-strømstad 023

Litt om den siste distansen fra Nes –Hvaler –Strømstad. Fikk som sagt tidligere en hytte på Nes camping. Fikk hjelp av de som jobbet der med transport ned med utstyr til stranden der kajakken lå. Fikk og en gratis billett med fergen fra Strømstad til Sandefjord og. Kjempe greie på Nes caping altså. Været var dårlig fra morgenen men bedret seg utover dagen. Hadde planer om og overnatte på Hvaler hos noen søskenbarn av far. Det var et fint stykke jeg padlet, flotte svaberg, større øyer, mange flotte hytter. Var litt overasket over hvor grumset vannet var her men det var vist det her i denne tiden av året.

Oslofjorden-hvaler-strømstad 013

Da jeg nærmet meg Hvaler ringte jeg til Turid for og spørre sånn ca hvor det var jeg skulle. Hadde litt problemer med og finne det på gpsen. Nærmet meg gården (trodde jeg), ringte og sa at nå var jeg der snart. Det viste seg at jeg ikke fant fram før det var blitt mørkt. Holdt på og gi opp men da så jeg en båt som var på leit etter meg. Fulgte etter den innover til gården. Der på brygga stod det en del folk og jeg syntes jeg hadde sett noen av dem før. Jepp der stod Far, Øyvind og Knut-inge og vinka med flagg. I alle verden viste dere at jeg var på vei hit? er forresten ikke overasket over denne gjengen lenger. De dukker opp over alt. På bryggen var det champagne og hurra rop. Alle var med og bar utstyret opp til gården hvor det var mass god grillmat med salater. Smakte nydelig etter mange mil i kajakken. Blei en del prating om turen og plassen gården var på. En alldeles nydelig plass med svære tuntrær, frukttrær og velstelte plener. La oss i tolvtiden alle fire i et rom ved siden av fjøset. Blei mye lått og løye der ja. Morningen etter var det en aldeles nydelig frokost.

Oslofjorden-hvaler-strømstad 016

Turid og Eva kunne dett her ja. Vil takke for et supert opphold hos dere, Turid,Kai, Eva og Bjørn og håper vi treffes senere og. Pakket sakene mine og vinket farvell for siste gang, litt rart det husker jeg at jeg tenkte. Kai og Bjørn fulgte meg til grensen og jeg takket for turen og ga gass det siste stykket. Lett og finne veien der ja .Fulgte bare etter alle båtene som skulle til systembolaget og handle. Nærmet meg Strømstad og ringte Vivian og spurte hvor hun stod. DER stod hun og vinket, blei litt rar i magen da.

Oslofjorden-hvaler-strømstad 023

Så var det slutt. Etter 90 dager og 3250,4km var jeg ved målet. En utrolig reise var slutt. Følte ikke så mye der og da men kommer vel senere tenker jeg.

Oslofjorden-hvaler-strømstad 027

Litt fakta.

90 DAGER PÅ TUR

4 DAGER FRI

9 DAGER VÆRFAST

77 PADLEDAGER MED 42,21 KM I SNITT

90 DAGER BLIR SNITTET 36,16 KM

CA 1887320 PADLETAK

Er veldig fornøyd med alt utstyret jeg har brukt fra Bjørns kajakk. Liggeunderlaget har blitt brukt over alt, steinrøys, asfalt, gress, myr og sand. Det funker enda. Teltet er også blitt grundig testet i allslags vær. Ikke en dråpe vann har kommet inn til meg der. Har fått et lite hull i bunnduken men lett og lappe der. Jakken har vært god og ha i det kalde været som jeg hadde i nord. Ikke så bra når den blei våt og jeg skulle ha den med inn i teltet, men den holdt på varmen utrolig godt.Alt utstyr som jeg fikk av Bjørns kajakk har kommer jeg til og ha. Kommer og til og kjøpe kajakken som jeg har blitt utrolig glad i. Litt fiksing her og der men det er småting. Tusen takk Bjørn for du trodde på meg og hjalp meg igang med turen.

Sponsorene vil jeg og takke for hjelpen, kommer nok noe i posten til dere litt senere.

Denne fantastiske reisen jeg har vært så heldig og få gjennomført kommer til og henge rundt halsen min som et smykke resten av mitt liv. Det kommer nok stunder som er tyngre enn andre,da går jeg ut i naturen og lukker øynene og vips så er jeg i Finnmark, Helgeland eller på et lite fyr på sørlandskysten.

Familie, venner, kjente og ukjente som har fulgt med vil jeg bare si TUSEN TUSEN TAKK til, det har betydd utrolig mye for meg.

mål Strömstad 007

Kommer en liten snutt tilslutt her som Camilla har laget, håper dere liker den. Er det noen som lurer på noe så er det bare og ta kontakt med meg.Kommer til og legge ut en del bilder senere på denne siden. Håper dere alle liker filmen og musikken i det siste innlegget.........MVH TOM.

HA DET FINT ALLE SAMMEN OG TUSEN TUSEN TAKK FOR FØLGET.

12 kommentarer:

 1. Imponerende ferd. Gratulerer så mye!

  SvarSlett
 2. Hei
  Kjempeflott av slutning! Gratulerer igjen, Tom, og, Camilla, du e`goè!!!
  Hilsen mor og far.

  SvarSlett
 3. Så nydelig avslutning Tom ! Helt utrolig. Har ikke helt gått opp for oss hva du har gjort. Vi vanlige folk skjønner det ikke helt. Tusen takk for mange kjekke og flotte øyeblikk her på bloggen din. Men aller best; godt å ha deg vel hjemme nå. Så godt å endelig treffe deg igjen. Klem fra Torild & co

  SvarSlett
 4. Det har vært fantastik å følge deg langs kysten Tom. Du har nok opplevelsr og bilder etc til ei god bok. Du har vist oss at du kan formidle opplevelser og følelser i det du skriver, så ei bok vet jeg vil bli god.Det er jo litt anderledes arbeid enn å bruke hammeren! Kanskje det kan finansiere din neste drøm??
  Ser frem til flere bilder på denne side.
  Nok en gang , gratulerer med en fantastisk bragd!

  SvarSlett
 5. Takk for turen Tom! Det har vært utrolig morsomt å følge deg. Det er bare å bøye seg i støvet for bragden du har utført.

  Du har nok, med din kjekke reisebeskrivelse, gitt inspirasjon til mange andre som har lyst til å sette av gårde på kort eller lang tur.

  Lykke til videre Tom!


  Hilsen
  Sveinung

  SvarSlett
 6. Kan ikke annet enn å bli overveldet og ikke så rent lite imponert. Har fulgt deg fra starten i nordøst og til målgang i broderlandet. Du virker som en stødig, positiv, glad og engasjert fyr, med en alle tiders familie (og vennegjeng) rundt deg. Topp bloggartikler, bilder og videosnutter også :-)
  De beste ønsker for framtiden til dere alle fra Jon-Arne (Kiberg, Finnmark)

  SvarSlett
 7. Tusen takk for en fantastisk reise vi har fått vært med på,både i ord og bilder.En kjempeopplevelse å følge deg på bloggen.

  SvarSlett
 8. EG E SÅ STOLTE!! :-) Godt å ha deg hjemme.

  SvarSlett
 9. Hei hei, gratulerer med vel gjennomført tur, helt utrolig bra,er ikke du en helt så vet ikke jeg :)
  Mvh Frank Hernes
  Tromsø Brann og Redning

  SvarSlett
 10. Hei Igjen Tom

  Det har som sagt vært fantastisk moro og følge deg på denne turen langs kysten, med fine bilder og kommentarer. Du har gjennomført et fantastisk stykke arbeid, kaller det en kjempe bragd. Det var også en kjempe fin Video Camilla har satt sammen.
  Takker igjen for den opplevelsen du har gitt oss også.
  Lykke til videre Tom, vi snakkes.

  Per Ragnar Jensen

  SvarSlett
 11. Sitter nå på hytta i Laksefjorden.
  Har padlet hit fra Honningsvåg.
  Dårlig med bilder derfra siden jeg sitter med mob. tlf. og skriver. Lå i teltet om kveldene og leste blogen din på mobilen. Var værfast 1 døgn og brukte totalt 3,5 døgn inn til Kunes. Takk for ei hyggelig blog tid, vi snakkes. Mvh. lars.

  SvarSlett
 12. Hallo Tom og gratulerer med ditt første foredrag!
  Newsman på fredag.

  Kjempebra ifølge dem som var der.

  Klem fra Torild

  SvarSlett