fredag 19. juni 2009

Bodø og hu påddesure fru Pedersen fra SkutvikJa nå sitter jeg på piren i Bodø og koser meg,er hos Bjørg og Ben i Bodø.Alltid kjekt og være hos dem.Masse mat som Bjørg lager og Ben som er gammel fisker og havnesjef har mange historier og fortelle.Dere er så greie.Skal padle videre mot helgelandskysten senere idag.Men først litt om hu påddesure Fru Pedersen i skutvik.Jeg hadde fått en fin hybel av kjøpmannen i Skutvik,han er kjempekoselig.Skulle egentlig ligge i kaihuset men han måtte låse det for kvelden,sa da at han hadde en liten hybel vegg i vegg,jeg tok den.

Etter en god natt pakket jeg tingene mine og gikk mot stranden der kajaken lå,passerte butikken som så mange ganger før og da kom fru Pedersen og hylte og skreik på meg.Du kan ikke gå forbi her, du må gå en annen veg.Men kjære vene har jo gått forbi her mange ganger,det brydde ikke hun seg om.Hallo din surpomp jeg kan jo ikke gå rundt det er jo kjempelangt.SÅ SURT nyttet ikke hu hylte enda mere.Ja ja tenkte jeg ,jeg lurer meg forbi når hun ser en annen vei.Det gikk greit, tok et pa bilder av huset hennes mens hun så en annen vei.Senere fant jeg ut at hun hadde små unger som skulle sove.Sove kl tolv på dagen! skulle vært mine som gjorde det.

Tilslutt var alt pakket og jeg dro i sterk motvind mot noen svære nydelige øyer før Vestfjorden.Kl 22 var jeg stuptrøtt og landa på en nydelig strand med et par hus,tenkte jeg måtte spør om lov til og sette opp telt her.Gikk til det første huset og banka på,en to tre ganger.Kom inn, kom inn hørte jeg,men jeg har våte sko,drakt og hue på meg.Gjør ingenting sett deg ned,der satt det et ektepar på min alder og mannen sa at de feiret at han endelig hadde satt i ny terassedør(etter to års venting sa kånå,noen som kjenner seg igjen?) eg flirte inni meg.Før jeg viste ord av det satt jeg der dryppende våt,supertrøtt med et glass Conjac(det er ikke det beste jeg vet men måtte vare høflig).Pratet om alt mulig, de var så hyggelige,han var fisker men nå hadde han ferie.Skulle fiske når pengene tok slutt sa han.Da jeg skulle gå sa han at jeg måtte jo ha en drink i den andre foten og men det klarte jeg og snakke han fra,hadde aldri fått opp teltet da,hadde sovnet utpå åkeren tenker jeg.Flirte godt da jeg rusla derifra.

Morningen etter var nydelig,gledet meg til og padle nedover mot Bodø.Jeg hadde masse øyer framfor meg så langt øye kunne se,vannet skifta fra lyseblått,turkis og svart med svære fjell med noen utrolige formasjoner.Hadde lyst til og erobre dem alle.Kom fram til Misteløya(rett ved Kjerringøya) sent om kvelden.Padla så inn til en båthavn nær Bodø dagen etter hvor Ben henta meg.Steigen og Salten synes jeg er like fint som Lofoten så her må dere ta turen en gang.

Som sagt går turen nedover ikveld,været skal være bra noen dager frammover og jeg gleder meg, er jeg heldig får jeg være med på et bedriftsbesøk ved en fiskeforfrabrikk på Halsa.Jeg er priviligert som får være med på alt dette.Til Camilla,du e bare heilt fantastisk goa te å laga film og legga ud bildår,eg e kjempe krye av deg.

Ha det fin t alle sammen Mvh Tom.

14 kommentarer:

 1. Kjekt med nytt innlegg =)=) Du e så heldige så får opplev alt du oppleve. Kjempe krye av deg og =) Kos og klem =)

  SvarSlett
 2. Heia! :-)

  Løye med hu sura fru pedersen, ser for meg at du snike deg forbi å tar bilder uten at hu ser på hehe.

  Kjekt at du har komt deg te Bodø, og truffet bekjente. Du padle jo som en helt, har komt kjempe langt! Følge med på bloggen din mange ganger te dagen, og lese ofte innleggene mange ganger. E så kjekt å lese det du skrive, og ikkje minst se på de flotte bildene. Lagre de ofte på pcen min og bytte annen hver dag på hvilket eg har som bakgrunnsbilde :-)

  Og eg tror alle vil sei en stor TAKK te Camilla som lagte disse to filmene te deg/oss, eg har sett de hundre millioner ganger og blir aldri lei. Savne deg kjempe masse, men e kjempe glad og stolt over at dufølge drømmene dine :-) GO PAPPA GO PAPPA GO, GO, GO PAPPAAAA :-) :-) :-)

  SvarSlett
 3. Hei,
  Kjekt med nytt innlegg:), vil og sei at Camilla har gjort ein kjempe jobb. Flinke! Men må velge litt mer "gladsanger" neste gang. Satt me tårer i øyene på cranberries og bildene:)
  Adrian lo godt når han såg deg dansa på filmen. Sko se det mange ganger!
  Me reise te danmark neste fredag. Får ikkje vært innpå hver dag då, men håpe du oppdatere oss på meldinger:)
  Adrian glede seg te og bo me sjøen. For då kan han se deg seie han. Han seie du padle på de syv hav med Kaptein Sabeltann. Du kjenne visst nok Langemann og. God tur videre! Kjempe stolte av deg! / Cato

  SvarSlett
 4. Hei igjen Tom!
  Ser ut som om det er hele, halve familien som skriver til deg i dag! Men det er jo kjekt!
  Ja, synes jeg ser deg lurende forbi sure fru eller frk Pedersen!! Kjekt du har forbindelser så mange plasser. Ja, vi følger med hele tiden!
  Flotte billeder! Skriver mer seinere! >Klem fra mor.

  SvarSlett
 5. Hei Tom, ser at du nettopp landa på Gjellarholmen ved Sørarnøy i Gildeskål kommune. Kan du tenke deg til hva de har bedrevet på den holmen i svunne tider!? Kan opplyse deg om at James nå er 508 km bak deg (for tre dager siden var det 487), mens Evelynn og Klara er 186 bak James (sist 251). Nå er du snart ferdig med Salten og glir inn i vakre Helgeland. Skulle gjerne padla med deg der! God tur videre - hilsen BentB

  SvarSlett
 6. Øyvind: Har du sovna???

  SvarSlett
 7. Øyvind Amundsen20. juni 2009 kl. 00:34

  Nei. Men eg har grubbla på hu Frk. Pedersen. Har etter mange mange timer funnet ut at det var en MÅKE. Tom var virkelig i rolsehumør da han skrev dette. Ja, en tøysegutt er du Tom.
  Fortsatt god tur.

  SvarSlett
 8. Du kommer dessverre for seint til Himmelblå-audition i Brønnøysund.

  SvarSlett
 9. Mornings,i natt sov jeg under åpen himmel det var supert.Lurer litt på hva de har bedrevet her på øya føritiden ja,står noen påler hist og pist.Gleder meg til alle øyene begynner.Satser på en liten opptreden i himmelblå om en stund tenker jeg.Ha en fin helg alle sammen..............Tom

  SvarSlett
 10. Mornings. Cindy og meg koser oss. Skal passe henne i til i morgen. Godt at Øyvind e på hugget igjen. God tur videre. Klem

  SvarSlett
 11. Hei Tom. Du kjenner ikke meg, og jeg kjenner ikke deg. Hørte første gang om turen din da du ble interjuet på lokalen her i Rogaland før avreise. Fikk kort tid etter vite litt mer hvem du er av bror min som er kammerat med Knut Inge. Siden den gang har jeg jevnlig vært inne på blog'en din før å følge turen. Må innrømme at selv en "fremmed" kar som meg blir imponert av det du gjør. Fantastiske reisebrev og bilder. Jeg kommer til å fortsette å følge med deg. God tur videre. Leif Sigve Finnesand, Mosterøy

  SvarSlett
 12. Artig med den sure frk. Pedersen.
  Du e god til å beskrive dine opplevelser.
  Stå på Tom.
  Alle hær hilse dæ du farandes fant.
  Mvh. Lars

  SvarSlett
 13. Hei Tom.
  Herremann så mye du oppleve og så mange kjekke/rare menesker du treffe.
  Tenke du kose deg som aldri før ;-)
  I morgen reise eg til Egypt.
  Ha en fantastisk tur videre.Du e nr 1.
  Klem JPL

  SvarSlett
 14. Hei Tom
  Sørlendingen er mektig imponert over din fortellerkunst;hun fru Pedersen var riktignok iritert, men jeg tror heller ikke du ville like det hvis det stadig passerte individer rett foran nasa di, men kjekt var det.
  Den dattera di e jo go med PC-en og legge ut bilder, mektig imponert.
  Vi følger med deg dag for dag Tom, ha en fortsatt fin tur, skal hilse fra Solveig

  SvarSlett