mandag 15. juni 2009

Besøk på Vedøya

Telefonen ringte o711 i teltet jeg var såvidt våken,heia vi er klare det var Bent og Asle-Håvard fra Sortland.Vi står på andre siden kommer mot deg snart.Jeg spratt opp av soveposen og heiv i meg noe mat,pakka alt utstyret ned i sekkene,holt på og legge sammen teltet da de kom.To staute karer fra Vesterålen paddleklubb.Det blåste frisk motvind men det brydde ivertfall ikke de seg om.Sikta mot brua over Raftsundet.Bent hadde sjekka når strømmen var på vår side og det var nå.Da vi kom til plassen der det er mest strøm så vi bølgene tok seg kraftig opp,vi hadde noen ganger 10km/t selv om vi hadde frisk bris mot oss.Det var skikkelig gøy.Var som elvepadling med krigskip.Du så at disse gutta hadde padlet før ja,følte meg som en skikkelig amatør.Asle-Håvard var mere under vann enn oppå råere mann i kajakk har jeg alldri sett,tok rulla i strømmen som ingen ting,la seg ned på bakdekket og hvilte,tippa til siden og bare lå der med eskimoåra rett ut.Bent sa at sånn gjør han hele tiden.

Da vi komm inn i Trollfjorden var det to små shigtsing båter der jeg sa til Atle-Håvard at når du er på siden av de så tar du rulla.Yes han rulla damene på båten hylte og holdt seg for munnen,da han kom opp igjen klappa de letta.Bent og meg lo høyt det var helt rått.Landa i fjorden etter ca fire timer,hadde litt mat og masse prat det var kjempekjekt og ha besøk.Etter en time måtte de dra og jeg stod og vinka til dem lenge,var litt trist og stå der alene igjen på stranda i Trollfjorden,ett troll igjen og to troll som dro.Trollfjorden var mektig for oss i liten farkost,fikk ikke sett hurtigruta da jeg padla ut en time ettpå.Havna tilslutt på en liten holme, Sandøya i Vestfjorden døstrøtt etter fire mil i motvind denne dagen,uten om deler av Raftsundet da.Starta dagen idag med og padle utover til den siste øya her før kryssinen over Vestfjorden,hadde padla en halv time da jeg fant ut jeg hadde glemt solbrillene mine,shit altså dyre briller så det var bare og snu.Blei en time ekstra der gjorde ikke så mye da det var tåke i fjorden.Hadde blåst opp radareflektoren siden det er langt over ,såg ikke andre siden telte litt på knappene om jeg skulle sette igang eller ikke.Så ganske teit ut med en badeball lingnende ting i bauen,lo litt av det.Tok et odt tak så var je igang,å du store min det var langt over.Været var bra så det gikk greit,tåka lettet litt og.

Landa i Skutvik etter fem mil uten og gå ut av kajakken hadde litt vondt i baken da ja.Nå sitter jeg i et kai hus og lader opp meg og batterier etter en lang dag på havet.Skal prøve og få meg et rom på et gesgiveri her,men de åpner ikke før 2000 rar åpningstid vist ikke legger jeg meg her i venteromet.Hamarøy har jeg vært på før så det gjorde ikke noe om det var tåke og regn da jeg kom.Men i morgen blir det nedover Steigen og da må det bli fint.Har sett bilder herifra så jeg vet det er noen nydelie plasser nedover til Bodø,leder meg.Hm ser et skilt med pub kansje jeg skal gå bort der,ja det gjør jeg.Ha det bra me talas. Tom

9 kommentarer:

 1. Hei Tom, og takk for sist! Du skriver du følte deg som en amatør... vel, her er det vi som er amatørene - vi ligger jo bare å roter i fjæra mens du tar hele kysten. Og prestasjonen Svellingan - Hamarøy er ikke for amatører! Gratulerer med den - du angriper kontant og direkte.

  PS I: solbrillene kunne du bare latt ligge så hadde vi henta dem og ettersendt, men ok, du er tøff og tar ansvar for egne effekter

  PS II: ang SPOT som du har fått tips om å bære på kroppen. Du har ingen spots i Raftsundet (den siste ved Hanøy og neste etter passering Digermulen). Min viser 17 målinger i Raftsundet, inklusive 5 inni Trollfjorden... Du har heller ingen spots mellom Sandøya og Skutvik - kanskje justere litt på plasseringa?

  God tur videre!
  Hilsen Bent

  SvarSlett
 2. Hei Bent, i mårå ska eg ta ann på dekk igjen og se om ann e nåe bere der,ellers takke eg igjen for ein super da igår,me snakkes. Tom

  SvarSlett
 3. Camilla og Carina15. juni 2009 kl. 22:29

  Hei pappa :-)

  Nå e me hos Camilla, har akkurat vært hos Cato å levert bursdagsgave te han, litt sent men men.
  Kjekt å høre at du får litt selskap på turen :-) Du får ha en fortsatt fin kveld, og god tur igjen i morgen. Me e glad i deg!! :-)

  SvarSlett
 4. Det va svært hyggelig å få høre ifra dæ i kveld.
  Vi( æ og Stål,han som kom å hilsa på da du padla ut fra småbåthavna ved flyplassen)va akkurat kommet inn fra en tur rundt Skibsfjorden.
  Nydelig vær hadde vi og vi storkosa oss skikkelig.
  Fikk meld. fra Svensketjeien. De var værfast på Sværholdklubben som jeg mistenkte.
  Du får ha god tur videre.
  Alle her hilser(spesielt din hjærtevænn Patrik).
  Vi snakkes.
  Mvh. Lars

  SvarSlett
 5. Hei Tom!
  Skal si det har vært spennende ålese om deg både her og i diverse "padleblader"! Kjempefine omtaler, og det fortjener du virkelig! Øyvind er jo voldsomt til å skrive tilbake og skrøytde av de som omtaler deg så fint. Ja, det er så spennende, og vi følger med! Håper du får en seng å sove i i natt, og at du slipper busskuret eller hva det nå var.
  Godnatt, Tom! Klem fra mor og far.

  SvarSlett
 6. Hei Tom
  Takk for ein flott tur gjennom Raftsundet og til Trollfjorden søndag! Artig å bli kjend med deg, du verkar til å vere ein jordnær og triveleg kar!

  Du gjennomfører det mange av oss har som ein draum, som for min del ikkje let seg gjennomføre på mange år pga. familiesituasjonen. Då er det fint å kunne få ein liten del i din tur!

  Ta kontakt når du seinare er på kurs på Norges brannskole. Som eg nemnde, har eg barndomsheimen/fritidshus berre eit par mil frå brannskolen. Dessutan går det buss mange gonger om dagen frå Evenes til Sortland. Kajakk og utstyr skal du få låne!

  Med beste helsing
  Asle-Håvard Miklegard, alias Rabies

  SvarSlett
 7. Hei Atle-Håvard,jeg kan si det samme om dere og,kjempekjekt at dere blei med.Jeg takker for tilbudet og kommer nok til og ta kontakt når jeg er der oppe....Tom

  SvarSlett
 8. Kjekt å snakka med deg fra Skutvik, Tom.
  EWOS ønsker deg velkommen til å besøke vår fabrikk på Halsa i Nordland på vei sørover.
  Vi tilbyr deg dusj og overnatting.
  Din kontaktperson er fabrikksjef Robin Dahl.

  Ring ham et par dager før forventet ankomst, så kan dere avtale nøyaktig, og du får forklart detaljert rute inn til fabrikken.

  Fortsatt god tur.

  SvarSlett
 9. Alfhild Randi Og C-div18. juni 2009 kl. 17:32

  Heisann Tom!
  E jo fantastisk å følge turen din både i tekst og bilder...du e heilt råe!!
  Camilla; for ett stykke arbeid du har gjort. Kanonbra!!
  hilse fra heila vaktlaget, sista vaktå før ferien starte for någen....har spist komlene te HBen i dag, va knall goe....toppa det heila me ein haug me kaga....den eina påstås å ver verdt 150 000 kroner (seie petter v)...an va liga store så ein frokost tallerken;)
  Du må ha ein fantastisk tur videre....me tenke på deg!!

  Take Care

  SvarSlett