mandag 1. juni 2009

Kjære Finnmark


Jeg vil bare skrive noen ord om mitt besøk til deg. I disse snart fire ukene jeg har padlet langs din enorme kyst. Først vil jeg takke for at du lot meg komme helskinnet gjennom dine hav og fjorder. Det har til tider vært kjempetøft, men alt blir bra når jeg sitter i teltet og har fått varmen igjen og med en kopp varm skjokoladedrikk. Naturen din både på land og hav er bare helt enorm. Dyrelivet har jeg og vært heldig å fått med meg på turen igjennom, har sett både ørn, rev, oter, tumler, ryper, reinsdyr og en masse fugler. Den fugelen jeg som gjorde mest inntrykk var nok Havhesten(den kan bli 50 år),den kom mot min lille båt i stor fart og så hvem som klarte og komme nærmest bauen, mens den kikket litt til siden mot meg, det var utrolig og se på dem. De er noen fantastisk flyger, seiler cm fra bølgetoppene. Teiste var også en raring alltid alene, følte meg som en selv mange ganger. Men det største du hadde og by på var alle de varme menneskene som jeg er så heldig og blitt kjent med. Maken til snille, inkluderende, morsomme mennesker skal du lete lenge etter. Først Hans Arne i Kirkenes som skaffet meg nødrakett,foreldrene til Tom i Vadsø som mata meg, Kari og Øystein i Saltjønn som henta meg i telte og inviterte meg på middag, seng og deilig kongekrabbe. Mannen på kyststasjonen i Vardø der jeg fikk kaffe og en fin kopp. Terje i Vardø som også henta meg i teltet og spurte om jeg ville være med ham på hytta. Berlevåg er helt spesielt siden jeg var der 17mai. Kjell og Bjørnar møtte meg i havna der jeg blei med Kjell hjem til ham og Ingvild. Det var kjempe kjekt. Vaska klær, masse mat, var litt med og feirte nasjonaldagen, så var det Leif, Berit og lille Patrik i Hondingsvåg, igjen varmt bad middag og besøk på nordkapplatået. Fikk og sett den nye filmen der. Henry og Kate på Måsøy ble det en lang prat med og nye fine våtter fikk jeg med meg hjem, damene på Øksfjord hotel der jeg fikk være litt lenger (de så sikkert at han der trenger søvn og en dusj), familien i Øksfjord som kom ut med hjemmelaga fiskekaker og kjeks til ferden videre. Jeg takker dere alle for en fantastisk opplevelse jeg aldri vil glemme. Det er med en liten klump i halsen jeg nå padler ut fra deg, men gleder meg og til Troms. Jeg skal ta vare på alle minnene mine og kommer garantert igjen.

Mvh Tom

24 kommentarer:

 1. Takk Tom for disse vennlige ord om Finnmark
  og dets befolkning.
  Håpet er at vi kan møtes igjen ved en senere annledning.
  Vi får håpe at du får det like fint på din videre ferd sørover langs vår lange kyst.
  God tur.
  Mvh Lars

  SvarSlett
 2. Hei vennen.
  Sitter her med klump i halsen for det er skikkelig rørende og flott det du har skrevet. Fantastisk. Jeg vil også gjerne takke alle de kjekke menneskene som har tatt vare på deg så langt på ferden. Det betyr også mye for oss som er her hjemme å følger med deg....

  Glad i deg,
  Vivian

  SvarSlett
 3. Jeg følger med glæde din blog - er selv på vej ind i Havkajak-verdenen med drømme om langfart.
  Jeg har lige kørt Jorden rundt på MC og leder efter nye eventyr (er pensionist).
  min blog:
  http://poul-randa.blogspot.com/

  Kunne du ikke skrive lidt om dine erfaringer med Teha Marine Wind 535?
  Take care!
  /Poul Randa - Danmark

  SvarSlett
 4. Hei Tom.
  Du e virkelig goe. I tillegg til å padle kajakk, så skriver du som en prest og tar bilder som Sverre M. Fjelstad. Du imponerer, Tom. Stå på...følg drømmen.
  Ha en fantastisk tur videre.
  Hilsen en rumensk trailersjåfør som spiller trekkspill...

  SvarSlett
 5. Kjære deg,Tom!
  Ja, det er helt flott og rørende det du har skrevet til Finnmark! Du har fått venner for livet der nord, det er sikkert!
  Vi var på Bersagel i går. Nesten alle var der, og vi savnet deg veldig. I dag har vi hatt besøk av Adrian! Kjempekoselig! Han ser deg overalt!
  Nå får vi høre på værmeldingen og håpe at været snur til din fordel! Ha det godt, Tom!! Klem ra mor og far.

  SvarSlett
 6. For et fint innlegg. Blei heilt rørt! Enige med Vivian, må takka alle de snille, koselige menneskene du snakke så fint om. De har gjort turen din ekstra fantastisk, og med hjemma slappe merr av når me vett ko fint du har det =)

  Kjempe gla i deg !!

  SvarSlett
 7. Hei Tom,
  Kjekt å fylla med på dine strabasa øve finnmarksfjordane. Du har et fantastisk mod å vilje, synd du ikje fekk det ud på foballbanen (hehe). Stå på Tom med fylle me deg........
  Findus

  SvarSlett
 8. Fantastisk brev te Finnmark Tom ! Helt enormt alt det du har opplevd. Følge med deg videre og krysser fingrene for fint vær. Tenke på deg heile tiå. Klem fra Dolfi

  SvarSlett
 9. Oi oi Tom, nå imponerer du på mange områder. Utrolig. Alt. Har lest med tårer i øynene. Jeg har også vært i Øksfjord. Kult. Akkurat kommet hjem fra kamp, Viking-Vålerenga 0-3. Nå unner vi deg været vi har hatt. Sender det oppover. Klem fra ogg på Godeset.

  SvarSlett
 10. Hei Tom! :)
  Hørres ut som du storkose deg på turen din, kos deg videre, nyt naturen og livet! :) Lykke til! God sommer!

  Klem Mari

  SvarSlett
 11. For et fint og rørende innlegg. Som alle andre sette eg også kjempe stor pris på alle de snille menneskene du har truffet og som har tatt i mot deg med sånn godhet.

  I morgen har eg eksamen, håpe det gå fint.
  Gled meg te du komme hjem, kjempekoos

  SvarSlett
 12. Hei Tom.....
  Fy søren du skrive fint og utroligt bra.
  Eg har sagt det før men seie det igjen,du et av mine forbilder.Du e heilt råe.
  Eg forstår alle menneskene som du møter som e så snille med deg,det e umuligt å ikkje bli glade i deg.....
  Me har komt oss te Acorene,det va ein helvetes tur over Atlanteren,ska aldri gjør det igjen!Me knakk bommen og...
  Glede meg sykt te komma på vakt igjen og ver ein av gutta,og bli skremt av deg igjen.
  Steffen på vaktå.

  SvarSlett
 13. I likhet med flere av bloggerne er jeg imponert over din fortellerkunst,har sagt det før men sier det igjen:DU må være en ekte`" Amundsen "
  Kjempe bilder, men den Reven må du ha tatt ut av boka??? den er jo lik på alle bildene dine!!
  Eg berre mobbar:
  Ha en fin tur videre Tom, skal hilse fra Solveig.
  Sørlendingen

  SvarSlett
 14. Hei Tom!
  Vanvittig bra skreve dette! Til og med eg så e mann får tårer i auene når eg lese dine innlegg. Du e bare goe. Ønske deg god tur videre ner te Tromsø. Me fylle deg heile veien.

  Siwen &
  Koffa

  SvarSlett
 15. Da va du ute av Norges nordligste og mæst generøse fylke, både når det gjeld natur- mænneska og dyr.
  Håpe bare at du kommer oppover igjæn,
  ta gjærne med dæ familien.
  Dokker e aille hjærtelig vælkommen.
  Jada Tom, kommer dokker så skal det bli fesketur
  Akkurat sånn som du ønske.
  Vi følge med dæ, om ikke fysisk så i hværtfall
  på spot`n og blogen.
  Må Salacia og hennes mann Neptun følge dæ videre.
  Mvh Lars.

  SvarSlett
 16. Lasse Handeland3. juni 2009 kl. 13:23

  Hei Tom

  Har fulgt din ferd så lang. Jeg ante ikke at du også hadde poetiske talenter, men det har du.
  Ta vare på deg selv og nyt vårt fantastiske land. Håper at godværet kommer til deg også.

  SvarSlett
 17. Petter Nielsen sa
  Hei Tom.

  Da ser jeg på kartet at du nærmer deg Nordens Paris TROMSØ.Har vært i kontakt med Kent Valle Trømsø Brannvesen som vil være behjelpelig med varm dusj og 1 døgn med en god seng.Det er og lagt inn en seanse på rorbua med MACK ØL OG MÅSEGG mot at du forteller noen vitser om Stavanger/skrøydehistorier.Kent har og kjøpt inn en 3 pack med dressmanntruser/engangsbruk.
  men disse skal ikke på bålet da det går i følge Sverre(kollega) som spesialavfall.Ellers så kommer meldingene inn på moben min fra spoten din.Sender telf nr til Valle på mobilen din
  Ringer til helgen.PN

  SvarSlett
 18. Hei Tom.
  Ex naboa helse deg fra Tysnes. Kjekt å lesa om Finnmark. Godt å hørra at de nordpå tar seg godt av deg. Lykke te videre på turen.

  SvarSlett
 19. Hallo sailerboy. Kjekt å snakka me deg på tlf. Synd at du satt bag ein stein og frøys, men sånn e padlelivet. Du e goe t å skriva.Misstenkelikt goe,he he. Å d me å brenna klesplagg/avfall ude i naturen kreve tillatelse fra myndighetene. Dette vett du alt om kjære kollega.D bler stilikt når du komme t Tromsø. Då bler det mye ståhei rondt deg. Det bler stas me aviser og lokal tv. Ska prøva å få me oss alt. Go tur videre å ta godt vare på deg sjøl videre og.

  SvarSlett
 20. Hei Tom!
  Kjempekjekt å følge med på bloggen din. Ble rørt over din hyllest til Finnmark. Synd at vi ikke er på Ørlandet og Beian Brygge ytterst i Trondheimsfjorden når du passerer, da skulle du fått ei varm seng, dusj og go mat her også. Det hadde vært kjekt for Merete, hun skal være med oss opp dit nå den 19. til 28. juni. Tenk hvis onkel Tom hadde kommet padlende :-))
  Go tur videre, nyt nordlandskysten også!
  Hilsen Anne-Lise

  SvarSlett
 21. Kjempeflott skrevet om Finnmark. Gleder oss til du skal innom Bersagel på turen nedover :-)
  PS, vi skal tømme utedoen din før den tid :-)

  SvarSlett
 22. Hei Tom. Fint du er i gang igjen. Spennene når du kommer til Tromsø. Det er nok en spesiell opplevelse. Jeg er snart på vei til Tonstad med Håkon sin klasse. Litt sånn "villmarkstur". Skal være hele helgen. Gleder oss. God tur videre og kos deg i den nydelige byen Tromsø. (Kristine er i Svolvær denne helgen). Klem

  SvarSlett
 23. Hei hei Tom. Godt å høre via andre her at du har det bra, er i gang igjen og nærmer deg Tromsø. Lykke til videre. Jeg er og snart på vei til Sirdal, opp og ro i kajakk i de store bølgene i Fidjelandsvannet ! Skal tenke på deg da.

  Klem klem Torild

  SvarSlett
 24. Hei Tom!
  Ja, i helgen blirdet litt vanskelig å følge deg. Far og jeg drar til Hvaler i kveld for helgen. Take it easy og så holder vi osss underrettet via noen av de andre. Take care!
  Klem fra mor

  SvarSlett